Black Eyed Peas traže 10 miliona dolara zbog krađe njihove pesme u reklami za – jednoroga koji kaki

0
77
Black Eyed Peas, sa novom pevačicom Džesikom Rejnoso /Photo: wikipedia,org

Vilijam Džejms Junior poznatiji kao Will.i.am iz pop rap grupe Black Eyed Peas i njihova diskografska kuća BMG podneli su tužbu protiv kompanije MGA optužujući ih da su njihovu pesmu “My Humps” iskoristili za reklamu svojih igračaka, jednoroga koji kake i pevaju “My Poops” (Moja kaka).

Tramp ponovo krši autorska prava… Na mitingu koristio čuvenu pesmu Tome Petija, porodica odmah reagovala

Pesma “My Poops”, za koju su iz diskografske kuće BMG izdali saopštenje da ne samo da zvuči slično, nego i pevačica zvuči kao bivša pevačica Blck Eyed Peas – Fergi, koristi se i u reklami kojom prodaju jednoroge i koju peva The Poopsie Slime Surprise: Dancing Unicorn.

Pritom BMG tvrdi i da je deo teksta kopiran pa navodi: Jednorog peva: “Moja kakica, moja kakica, moja kakica, moja kakica. Šta ću sa svom tom kakicom, svom tom kakicom. Izluđujem svoje roditelje, radim to svaki dan”. dok Fergi u orogonalu peva: “Izluđujem ovu braću, radim to svaki dan”.

MONETIZACIJA I ZAŠTITA AUTORSKOG PRAVA… Ovaj tekst advokata Nenada Cvjetićanina bi svaki muzičar trebalo da pročita

Kako izveštava Reuters, BMG i Will.i.am. traže 10 miliona dolara odštete u ime grupe Black Eyed Peas.

Grupa Black Eyed Peas je u svojoj je karijeri od 1995. do danas objavila devet studijskih albuma, a vrhunac popularnosti stekli su tokom 2000-tih, zahvaljujući albumu ‘Elephunk’ iz 2003. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime