Preminula pevačica Anita Pointer, jedan od osnivača grupe Pointer Sisters

0
98
Anita Pointer/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Američka pevačica Anita Pointer, koja je 70-ih i 80-ih godina uživala u uspehu sa sestrama u ritam i bluz bendu Pointer Sisters, umrla je u 74. godini od raka, saopštio je njen agent.

“Anita Pointer, dobitnica nagrade Gremi, preminula je posle herojske borbe sa rakom”, napisao je njen agent Rodžer Nil na Instagramu.

Umrla je u novogodišnjoj noći u svom domu u Los Anđelesu, okružena porodicom, dodao je Nil.

Kalifornijsku grupu Pointer Sisters osnovale su Anita i njen sestre Džun, koja je umrla u aprilu 2006, Boni koja je preminula u junu 2020. i Rut. Prvo su pevale u crkvi pošto im je otac bio pastor.

Grupa je prvi album objavila 1973. godine sa pesmama u stilu džeza, bibapa i gospela. Tokom karijere sestre su osvojile tri muzičke nagrade Grammy.

Sa albumom “Fairytale” iz 1975. godine, ulaze u vode kantri muzike. Tada su imale koncert u poznatoj dvorani Grand Ole Opry u Nešvilu. One su bile bile prve umetnice crnkinje da nastupaju u toj dvorani.

Boni Pointer je kasnije napustila grupu i krenula u solo karijeru, ali je bend nastavio 80-ih godina da postiže hitove kao što su “Fire”, “He’s So Shy”, “Slow Hand” i čuveni “I’m so excited”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime