Jutro ga nežno dodirnulo i… Gile otkrio kome je posvetio kultnu pesmu “Bejbe ti nisi tu”

0
193
Arsenal 2022 Elektricni orgazam/Photo: AleX

– Ovu pesmu sam posvetio mojoj tadašnjoj devojci, koja je u tom trenutku živela u inostranstvu – započinje priču frontmen Električnog orgazma, Srđan Gojković Gile, o jednom od najvećih hitova benda – pesmi “Bejbe ti nisi tu”.

40 godina albuma “Lišće prekriva Lisabon”… Električni orgazam u Beogradu 17. decembra

Legendarna pesma je objavljena davne 1987. godine na koncertnom albumu “Braćo i sestre”, koji je snimljen oktobra 1986. godine u klubu Kulušić u Zagrebu i bila je jedina nova pesma na albumu, dok su ostale pesme bile sa prethodnih albuma. Radi se naravno o obradi pesme Rolingstounsa “Out of time”, tako da su muziku napisali Mik Džeger i Kit Ričards, dok je tekst pesme napisao Gile.

– U to vreme mi se baš vrtela po glavi ta pesma “Out of time”. Sećam se da smo išli negde na koncert, mislim da je bio Zagreb. Bilo je rano jutro i ja sam čekao autobus za aerodrom, na staroj železničkoj stanici u Beogradu. Pošto je bilo rano ujutro, odmah mi je to palo na pamet: Jutro tek je svanulo, nežno me dodirnulo, budim se, shvatam više nisi tu. Mislim da sam ceo tekst već imao tu, na ulici, čekajući autobus. I danas me raduje kad vidim taj singl, a ispod naslova pesme piše: Jagger, Richards, Gojkovic – iskren je Gile.

Električni orgazam pred koncerte u Novom Sadu i Beogradu objavio lyric video za pesmu “Četvoro”

– Siniša Škarica iz Jugotona, kad je čuo pesmu, rekao je: E, moj Gile, ovo će biti hit, šteta što ga nisi ti napisao. Mi smo se spremali za snimanje lajv albuma “Braćo i sestre” i ja sam razmišljao da nam treba neka nova pesma koja bi bila singl sa tog albuma, neka koju nikad nismo snimili. Setio sam se i da su sličnu stvar uradili i Stounsi za lajv album “Still life” iz 1981, kad su snimili obradu pesme “Going To A Go-Go”, koja je bila singl sa tog albuma. Interesantno je da “Out of time” nikad nije bila hit za Stounse, ona je i bila namenjena da je snimi neko drugi (Kris Farlou). Naša verzija je uhvatila tu neku dobru atmosferu koja je tad bila u bendu i verovatno su ljudi odreagovali na to, pa je postala veliki hit – kaže Gile.

– Ja, naravno, jako volim tu pesmu, ali par godina je nismo svirali, da se malo odmorimo od nje. Početkom ove godine je vraćena na set listu i sviraćemo je i u Beogradu 17. decembra. Takođe me je oduševilo da su i Stounsi svirali ove godine na turneji po prvi put “Out of time”. Nikad pre nisu svirali uživo tu pesmu. Bilo je veliko zadovoljstvo kad smo Ljuba i ja u Milanu ove godine imali priliku da je čujemo na koncertu Stounsa – zaključuje Gile.

Svi oni koji bi da gledaju legendarni bend uživo, mogu to da učine na ekskluzivnom beogradskom koncertu, koji će Električni orgazam održati 17. decembra u jednoj od najlepših koncertnih sala prestonice, sali Amerikana Doma omladine. Bend će ovom prilikom obeležiti 40 godina kultnog albuma “Lišće prekriva Lisabon”, a pored seta pesama sa slavljeničkog albuma, na repertoaru će se naći i svi najveći hitovi benda, kao što su: “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, “Da si tako jaka”, “Svečane bele košulje”, “Bejbe ti nisi tu”, “Zlatni papagaj”, “Nebo”, “Seks, droga, nasilje i strah”, “Kapetan Esid” i mnogi drugi.

Ulaznice su u prodaji su po pretprodajnoj ceni od 2.000 dinara na svim prodajnim mestima Ticketsa, kao i onlajn putem linka: https://tickets.rs/event/elektricni_orgazam_3570
Ukoliko se ne rasprodaju ranije, ulaznice će na dan koncerta koštati 2.500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime