Generacija 5 još svira za 10… Srpske rok legende proslavile 45 rođendan sjajnim koncertom u Beogradu

0
182
Koncert Generacije 5 u MTS dvorani decembar 2022/Photo: AleX

Specijalni gosti bili su Dado Topić, Bora Čorba i dečiji hor “Horislavci”

Sinoć je u MTS dvorani poznata beogradska rock grupa, Generacija 5, na najlepši način obeležila četiri i po decenije karijere.

Koncert je počeo akustičnim setom u kojem se članovima benda pridružio kamerni orkestar Metarmorfozis. “Šta ćemo nas dvoje”, “Povedi me u noć”, “Ti samo budi dovoljno daleko” podsetile su publiku na najveće hitove Generacije i istakle fantastične glasovne mogućnosti pevača Miloša Bayata.

Koncert Generacije 5 u MTS dvorani decembar 2022/Photo: AleX

Samouvereno gospodareći binom, Miloš je, nakon dobijanja zlatne ploče od strane diskografske kuće PGP RTS, prešao na električni set numerom “Ne pravi galamu”, da bi sa “Svemu dođe kraj” podigao celu dvoranu na noge.

Razdragana publika pevala je i plesala uz “Dubler”, “Ritam dodira”, “Umoran od svega”, “Ti i ja”, pozdravljajući maestralno usviran bend – ritam sekcija Boban Đorđević i Miloš Cajger tutnjala je poput lokomotive, dok su klavijaturista Dragoljub Ilić Ilke i gitarista Dragan Jovanović Krle svojim solažama i toplim tonovima bojili svaku pesmu.

Koncert Generacije 5 u MTS dvorani decembar 2022/Photo: AleX

Šlag na tortu usijanoj atmosferi dali su specijalni gosti – Dado Topić koji je otpevao čuvenu baladu “Pseto” i “Istinu mašinu” i Bora Đorđević koji je izveo “Spakuj se, požuri” i legendarnu “Dolazim za 5 minuta”.

Za sam kraj koncerta Generacija je izvela “Za milion godina”, himnu YU Rock Misije, u kojoj im se pridružio dečiji hor “Horislavci”, kao i Dado i Bora.

Publika je ovacijama pozdravila jedan od najdugovečnijih rock’n’roll bendova, koji je pokazao da “Najjači samo ostaju” i zadala domaći zadatak mlađim kolegama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime