Uništim sve što dotaknem… Šinejd O’Konor je napunila 56 – i nema mnogo razloga da slavi

0
177
Šinejd O'Konor/Photo: facebookSinéad O'Connor

Kontroverzna pevačica Pinejd O’Konor rođena je 8. decembra 1966. godine kao Šinejd Meri Bernadet O’Konor.

Slavna irska pevačica, koja se proslavila upečatljivom obradom pesme “Nothing Compares 2 U”, pre nekoliko godina na Twiteru je ponosno objavila da je postala muslimanka, i da je promenila ime u Shuhada Sadaqa.

Tada je zgrozila svet jednom rasističkom izjavom:

– Više nikada ne želim da provodim vreme s belcima. Ako se tako nazivaju oni koji nisu Muslimani – odvratni su.

Kasnije je objasnila da je taj sporni tvit bio upućen hejterima koji su se okomili na nju i zbog kojih je i odlučila da pređe na islam.

– “Okidač su bili islamofobični istupi usmereni prema meni i izvinjavam se svima koje sam povredila.

Sve u šta sam verovala, bila je laž… Objavljen trejler za dokumentarac o Šinejd O’Konor “Nothing Compares”

Iako je njeno prihvatanje islama propraćeno kritikama i antimuslimanskim opaskama, ono je sa dobrodošlicom prihvaćeno u delu islamskog sveta.

Inače, to nije prvi put ni da je ŠInejd uzbunila javnost. Godine 1992. napravila je veliki skandal kada je pocepala fotografiju pape u prenosu uživo na američkoj televiziji, a kasnije je rekla da je to učinila zato što postoje brojna svedočenja da je Rimokatolička crkva seksualno zloupotrebljavala decu. Sedam godina kasnije se zamonašila u jednoj odmetnutoj crkvi u Lourdesu. Rimokatolička crkva, koja ne dozvoljava ženama da budu sveštenici, nije priznala taj obred.

Šinejd O’Konor za New York Times: Zvali su me ludom kučkom, ali u svemu sam bila u pravu, posebno kad sam cepala fotografiju pape

Šinejd O’Konor se borila i sa mentalnim problemima, prolazila kroz ozbiljnu životnu krizu koja je kulminirala kada je objavila video snimak na kojem kaže da je sklona samoubojstvu i da živi sama u jednom jeftinom hotelu u Nju Džerziju. U međuvremenu je promenila ime u Magda Davit, jer Šinejd O’Konor “više ne postoji” i zato što ne želi više da nosi to patrijarhalno ime i želi da se oslobodi roditeljskih kletvi.

Šinejd O’Konor objavila “Trouble Of The World”, gospel himnu koju je proslavila Mahalija Džekson

Početkom ove godine ubio joj se 17-godišnji sin. Posle svega, Šinejd je i sama završila u bolnici. Pomišljala je na samoubistvo, ‘jer ne vidi budućnost bez Šejna’, pa je napisala da se oseća krivom za njegovu smrt.

– Ja sam kriva što je Šejn otišao. Moja deca ne mogu da mi oproste i ne žele da razgovaraju sa mnom. Ne vidim život bez svog deteta. Odlučila sam da sledim svog sina. Nema smisla živeti bez njega. Sve što dotaknem, uništim. Ostala sam živa samo zbog njega. A sad ga nema.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime