Po kratkom postupku i Pogonbgd 16. decembra u Crnoj kući

0
228
Photo: Promo

Bendovi Po kratkom postupku i Pogonbgd nastupaće u petak, 16. decembra u novosadskoj Crnoj kući.

Bend Po Kratkom Postupku je nastao 2002. godine u Beški. Postava se ustalila u leto 2005, a prvi demo sa šest autorskih pesama snimili su sledeće godine.

Tada je bend počeo s redovnim svirkama po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine kao i u okviru Hit Karavana 202.

U oktobru 2009. ulaze u studio Matrix (Veternik) u kome su snimili debi album “Iz prve ruke“. Na ovom izdanju našle su se i dve pesme (“Svi na ulice“ i “Istina“) snimljene za kompilaciju  “DEMOnstracija mladosti vol.2“.

Godine 2012. snimili su EP “Sve po spisku“, a zatim su usledile promotivne svirke po klubovima i nastupi na pojedinim letnjim festivalima.

U novembru 2014. bend je snimio EP “U raskoraku“ koji je objavljen početkom februara 2015. pod etiketom nezavisne izdavačke kuće SlušajNajglasnije Rec.

Tokom 2018. u studiju Socijala u Novom Sadu, snimili su 10 pesama koje su se našle na albumu “Slika i Neprilika“.

Pogonbgd/ Photo: AleX

Pogonbgd je punk/rock bend iz Beograda, nastao 2004. godine. Do sada su objavili tri studijska albuma: “U samoodbrani“(2011), “Moji heroji“ (2012) i “Pogonophobia“ (2017).

Pored toga, bend je objavio i dva singla (“Armija“, “Blok rok“), sa grupama Kamene kare i Napalm Job učestvovao je na kompilaciji “Trostruki prelom“ koja je početkom godine objavljena na vinilu.

U prethodnih 18 godina Pogonbgd se istakao iskrenim i jakim tekstovima, kojim dominira ulična tematika i atmosfera kao i prepoznatljivom energijom na live nastupima.

Bend je zabeležio veliki broj klupskih i festivalskih svirki u Srbiji i regionu: Arsenal Fes, Lake Fest, Exit, Belgrade Beer Fest, Pank parada, Sabor Rokenrola u Lučanima…

Uz manje promene na mestu bubnjara, postava benda ista je od osnivanja: Sale (vokal, gitara), Dime (bas, vokal), Marko (gitara, vokal), a tokom ovog leta Pogonu se na bubnjevima pridružio Miloš.

Svirka bendova Po kratkom postupku i Pogonbgd počinje u 21:00 časa, cena ulaznice iznosi 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime