Chasing Nord u postapokaliptičnoj audio-video priči “Ænd Now”

0
99
Chasing Nord
Chasing Nord/ Photo: Filip Gržinčić

Posle singlova “Sonic Heart” i “I Feel You” – posebne obrade hita Depeche Modea, kojima su najavili drugi studijski album, Chasing Nord je predstavio novu pesmu pod nazivom “Ænd Now”.

Nov materijali stvarani su u nekoliko faza, a lockdown je bio sreća u nesreći jer je bend imao priliku darevidira pesme, zagrabi dublje i puno vremena posveti svakom detalju. Rezultat je moćan, kompaktan i melodičan album što se može naslutiti već na prvo slušanje singla “Ænd Now”.

Chasing Nord
Chasing Nord, spot “Ænd Now”/ Photo: Promo

– Sretni smo da nakon nekoliko dugih godina iscrpnog rada na novom albumu “Last Rain on Earth” napokon izbacujemo novi singl. U svojoj prvoj fazi pjesma je imala jedan, možda nama više svojstven rokerski zvuk vođen gitarističkim rifovima. To se potpuno promijenilo kad nam se u radu na samom aranžmanu pridružio Filip Frank, idejni vođa riječke skupine Quasarr, i pjesmi dao svoj prepoznatljivi pečat. Jako nam se svidio taj Depecheovski mračni osjećaj koji se proteže kroz cijelu pjesmu i sigurni smo da će i publika uživati u pjesmi koliko i mi. – zadovoljno kažu Chasing Nord.

Chasing Nord najavljuje drugi studijski album “Last Rain On Earth”

Pesmu prati video priča s potpisom tandema Filip i Slađana Gržinčić koji već dugi niz godina uspešno surađuje s mnogim muzičkim imenima, a kako je došlo do ove saradnje, ispričala nam je riječka ekipa:

– Rad Filipa i Slađane Gržinčić pratimo kroz spotove naših dragih prijatelja i kolega iz bendova kao što su Jonathan, One Possible Option, Bare & Majke, J. R. August, i jednostavno smo znali da će nam pomoći oplemeniti ovu pjesmu i dati joj jedinstveni vizualni identitet s kojim ćemo biti oduševljeni. Već i nakon samog snimanja vidjeli smo da sve pohvale na njihov rad nisu bezazlene i da će konačni proizvod biti svjetskog kalibra.

Chasing Nord
Chasing Nord, spot “Ænd Now”/ Photo: Promo

– Mihael mi je pjesme za koje smo sada snimali dva spota predstavio još u veljači 2021. godine sa željom da surađujemo zajedno. I eto nakon toliko vremena, konačno smo ostvarili ove projekte! Spot za pjesmu “Ænd Now” zapravo je nastavak pjesme “Last Rain on Earth” čija premijera tek slijedi u 2023. godini. Sretan sam da smo uspjeli snimiti sve ideje koje smo u scenariju zamislili i nadam se da će se publici svidjeti konačan rezultat ove postapokaliptične priče u dva nastavka! Inače, kad je vidio da će imati glavnu ulogu u spotovima, Mihael je bio dosta zabrinut hoće li moći odglumiti kako treba, ali mi smo znali da tu neće biti problema. Puno hvala cijelom bendu i svima koji su sudjelovali u stvaranju spota, malo je reći da je bilo zabavno– ispričao je Filip Gržinčić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime