Rok apoteka objavila debi album “Kišobran za snove” i spot za pesmu “Vukovi samotnjaci”

0
146
Rok apoteka/Photo: Emil Bačik

Novosadski bend Rok apoteka objavio je spot za pesmu “Vukovi samotnjaci”. Istog dana zvanično je objavljen i njihov prvi album “Kišobran za snove” na kojem se nalazi deset autorskih pesama.

Scenario i režiju spota potpisuje Ivan Bošnjaković. Za kamerom je bio Miloš Dinjanski – Kameni, dronom upravljao Vladimir Munćan. Tekst za pesmu pisali su Dušan Novaković i Ivan Bošnjaković. Za realizaciju spota bend se posebno zahvaljuje Moto udruženju “Vojvođanke na dva točka”, Auto placu “Neo Vision”, Lion pubu Zrenjanin i Salonu lepote Estetiks iz Novog Sada.

Rok apoteka ima “Kišobran za snove”…  Novosadska ekipa novim spotom najavila debi album

Bend Rok apoteka idejno je napravljen daleke 1993. godine u Užicu, rodnom gradu današnjeg frontmena – pevača i gitariste Ivana Bošnjakovića, koji je u srednjoškolskim danima sa prijateljima iz ulice, pa i srednje škole, osnovao bend. Zanimljivost je ta što je prvi pevač benda bio Ivan Bosiljčić Bosa, danas proslavljeni glumac, gitarista benda bio je Ivan Boškovic, današnji frontmen benda Organizam iz Beograda, kao i Vojkan Aleksić koji je i dalje aktivan studijski i klupski bubnjar širom zapadne Srbije.

Posle duge pauze, negde oko 2018. godine, Ivan dolazi na ideju da opet okupi bend i da krene sa autorskim radom. Posle ovih nekoliko godina studijski snimaju preko dvadesetak pesama i sviraju na više od stotinu koncerata, festivala, moto žurki, klupskih svirki i ono čime se bend najviše ponosi, humanitarnih koncerata i svirki.

Da podsetimo, Rok Apoteka bila je i finalista Headlinerovog Mobil Music Festa 2020. godine.

Rok apoteka nas video siglom “Zemlja” poziva da se ne igramo sudbinom planete…

Korona je na neko vreme odložila izlazak prvog albuma, ali došao je red i da to ozvaniče.

Rok apoteku čine Ivan Bošnjaković – vokal i gitare, Kristina Jevdović Kika –  klavijature, Duška Jakšić – vokal, Nemanja Necić –  bas gitara i Sebastijan Šimunović – bubnjevi.

Pogledajte spot za “Vukove samotnjake”:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime