Ovako bi kultni srpski filmovi izgledali da su snimljeni kao SF

0
237
Ko to tamo peva -Midjourney/instagram@Nikola Silić

Kada nam se učini da smo videli sve što veštačka inteligencija može da ponudi, pojavi se nešto što potpuno razbije sva naša očekivanja.

Generatori slika su tek nekoliko meseci dostupni korisnicima, ali su uspeli da naprave pravi bum i ozbiljno impresioniraju mnoge svojim mogućnostima. Sada nam, zahvaljujući umetniku Nikoli Siliću, stižu vrlo impresivni kadrovi iz domaćih filmova koje je ponovo zamislila veštačka inteligencija.

Da počnemo da paničimo? Veštačka inteligencija upravo je, za samo dva sata, napisala esej o sebi…

Kako bi stvorio nestvarne naučno-fantastične scene na osnovu kadrova nekih od najvećih domaćih ostvarenja, kao što su “Nacionalna klasa”, “Maratonci trče počasni krug” i “Ko to tamo peva”, Nikola je koristio Midjourney generator slika, koji uz pomoć veštačke inteligencije može da stvori potpuno nove slike, ali i one koje se zasnivaju na slikama koje sam korisnik zada kao referencu. Pogledajte njegove ideje:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Silić (@nikola_silic)

Midjourney je samo jedan od generatora slika koji korisnici imaju na raspolaganju, a najveći rivali su svakako DALL-E 2 i Stable Diffusion. Veštačka inteligencija ovih alatki je trenirana na milionima slika sa interneta, među kojima su i neke koje nisu dostupne bez prethodnog odobrenja autora. Upravo zbog toga, mnogi autori su se pobunili, jer krajnji rezultati mogu da sadrže delove njihove intelektualne svojine, što tvorci ovih generatora slika pokušavaju da isprave u budućim verzijama. Nažalost, to nije sve što smeta umetnicima, jer mnogi od njih veruju da će ih neverovatan napredak ove tehnologije ostaviti bez posla, pogotovo nakon što su neki sajtovi, kao što je Shutterstock, odobrili prodaju slika koje je stvorila veštačka inteligencija.

Plant i Pejdž se krste i levom i desnom… Ovako veštačka inteligencija imitira Led Zeppelin

Ukoliko želite da i sami isprobate Midjourney, to možete učiniti putem sledećeg linka. Mi se upravo igramo…

HL/Izvor: smartlife.mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime