Njima nije dosadno u životu… Posle frke s dronovima i mikrofonom, Guns N’ Roses sad tužili prodavnicu oružja

0
124
Guns N’ Roses/Photo: YouTube screenshot

Grupa Guns N’ Roses tužila je online prodavnicu oružja zbog povrede žiga. Dotična prodavnica se zove – Texas Guns and Roses.

Radio stanica iz Los Anđelesa KFI izveštava da je bend tužio prodavnicu za “nedefinsanu štetu”  jer “pokušava da prevari potrošače da poveruju da je web lokacija povezana sa GN’R”.

Eksl Rouz odlepio zbog dronova na koncertu Guns N’ Roses: Idite igrajte se svojim igračkama negde drugde…

U tužbi se navodi da operater prodavnice, teksaška kompanija pod imenom Jersey Village Florist, posluje bez “odobrenja, licence ili saglasnosti benda”.

Do juče je ulazak na sajt texasgunsandroses.com bio moguć i lako vas je mogao dovesti do zaključka da oni prodaju dosta vatrenog oružja, municije, nišana i pancira, koji se mogu dostaviti poštom. Međutim, čini se da Texas Guns and Roses ne prodaju ruže, ili bilo koje cveće. KFI kaže da advokati Guns N’ Roses tvrde da naziv radnje sugeriše da “navodno prodaju ruže i drugo cveće, što je izmišljotina da pokuša da se opravda prodaja oružja” koristeći zaštitni znak GN’R.

Ponovo incident na koncertu grupe Guns N’ Roses… Eksl mikrofonom pogodio ženu iz publike

Ipak, advokati kompanije Texas Guns and Roses imaju potpuno drugačije gledište o nazivu prodavnice oružja. Advokat iz Hjustona koji ih zastupa tvrdi:

– Nikada nije bilo zabune (između benda i web stranice) i grupe Guns N’ Roses. Nema dokaza o zabuni.

On dalje dodaje, naizgled bez trunke humora, da ova prodavnica “prodaje metalne sefove za oružje i cveće, i da ima samo jedan web sajt i da apsolutno niko nije zbunjen” ili može da pomisli da je prodavnica povezana sa bendom.

Guns N’ Roses objavili novu verziju “November Rain”

U tužbi se tvrdi da je Guns N’ Roses saznao za prodavnicu u oktobru 2019. i poslao pismo u kojem je tražio da preduzeće promeni ime, međutim, Texas Guns and Roses se nisu povinovali. Pravni tim GN’R potvrđuje da priroda ovog konkretnog posla šteti bendu i da “ne žele da budu povezani sa optuženim, prodavcem vatrenog oružja”.

Ostaje da se vidi da li će Texas Guns and Roses nastaviti ovu bitku na sudu sa Guns N’ Roses.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime