Stigao “Attrition” novi video singl sa debi albuma benda Lavina

0
223
Lavina
Lavina/ Photo: Promo

Bend Lavina predstavio je treći video singl pod nazivom “Attrition” koji se nalazi na debi albumu “Odyssey” objavljenom sredinom novembra.

Lavina objavila prvi video singl sa predstojećeg albuma “ODYSSEY”

– Tematika pesme (i spota) “Attrition”, vezana je za čin preljube i kako ona utiče na čoveka. Glavni lik priče – kralj, naizgled ima sve ono za čime bi neko mogao da žudi: bogatstvo, ugled, moć, kraljicu… No, naravno, to za njega nije dovoljno i on se prepušta svojim nagonima. Hteli smo simbolično da prikažemo kako čovek dozvoljavajući da bude zaveden, “seje“ delove svoje duše koja je u spotu javlja u vidu dragulja na ogrlici. Veliku ulogu u njegovim postupcima igra njegova “savest“ koja je prikazana kao čovek u kostimu sa simboličnom zmijskom maskom. Na kraju spota smo želeli da prikažemo i fizičke posledice olakog “davanja“ tela velikom broju ljudi. Dolazi do gubitka intime. Naše intimne fizičke strane postaju nešto “već viđeno“ i samim tim gube svoju pravu vrednost. Kralj ostaje nag i sam, a osoba, odnosno predmet njegovog besa, se ispostavlja da nije niko drugi nego on sam. Nema više sile koja nas tera da činimo nemoralne postupke, mi sami smo odgovorni za prepuštanje zlu koje čuči u svakom čoveku – kazali su o novom singlu članovi benda Lavina.

Lavina
Lavina, Attrition/ Photo: youtube.com printscreen

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena posle okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama za debi album “Odyssey” (objavljen sredinom novembra).

Album predstavlja jedan “vrtlog” različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova.

Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.

Album je sniman u studijima: Arethusa (Pavle Samardžić), Heretik (Marko Marčić) i BuzzBox (Stefan Milojković).

Za miks i master pesama bio je zadužen poljski audio inženjer Sebastian Has koji je, između ostalog, studio inženjer i ko-producent novijih izdanja benda Behemoth.

Lavina su: Luka Aranđelović (vokal), Pavle Samardžić (gitara), Andrija Cvetanović (gitara), Nikola Petrović (bas), Pavle Aranđelović (klavijature) i Bojan Ilić (bubnjevi).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime