Malkolm Mekdauel objasnio zašto je “Paklena pomorandža” bila i ostala – fenomen

0
226
Paklena pomorandža/printscreen

Britanski glumac Malkolm Mekdauel je ocenio da je “Paklena pomorandža” reditelja Stenlija Kjubrika i posle pola veka film o kome se priča i da je ostao fenomen.

– Ne mogu da se setim nekog drugog filma koji to ima: mladi ljudi ga pronalaze i usvajaju. Svaka generacija. To se prenosi. Nije li to zapanjujuće? – rekao je Mekdauel časopisu Variety tokom boravka na Toronto film festivalu.

Malkolm Mekdauel progovorio o torturi na snimanju Kjubrikovog “A Clockwork Orange”

Upitan kao tumač glavne uloge u “Paklenoj pomorandži”, zašto je po mnogima distopijski film snimljen 1971. godine bio i ostao savremen, Mekdauel je rekao da je “u početku to bio šok zbog nasilja”.

– Sada je bitan politički element, pravo na izbor i da Velika braća ostanu izvan vaših života – rekao je veteran britanskog glumišta.

Da li znate šta to ustvari pije Aleks u “Paklenoj pomorandži” kad kaže “mleko s noževima”

Mekdauel se prisetio da je njegov prvi filmski reditelj Lindzi Anderson stigao iz pozorišta i voleo je da raspravlja o likovima, što je bilo od pomoći kod sigurnosti glumaca.

– Stenlija za to nije bila briga. Više su ga zanimali kamera, svetla, zvukovi, sve tehnike snimanja. Bio je briljantan tehničar i njegovi filmovi to pokazuju – ocenio je Mekdauel.

FBI analizirao filmske psihopate… Ovo je Top 10 autentičnih ludaka koji bi mogli da žive i u vašem komšiluku

Istakavši da se nada novim glumačkim izazovima, Mekdauel je podsetio da je ove godine igrao serijske ubice, silovatelje i dede.

– Ne igram samo uobičajene stvari. Radujem se što ću sledeće godine raditi vestern, i to bi trebalo biti zabavno jer nikad nisam radio jedan, a potom mislim da ću raditi film o vampirima – najavio je Mekdauel.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime