Dakle, može… ko hoće… The Weeknd donirao 5 miliona dolara za pomoć gladnima u svetu

0
106
The Weeknd/Photo: Republic Records promo

The Weeknd, odnosno Abel Tesfaje, poreklom iz Etiopije, donirao je pet miliona dolara za World Food Program u sklopu svog kontinuiranog zalaganja za borbu protiv gladi u svetu.

U ponedeljak 28. novembra Abel Tesfaje je lično uručio ček rukovodiocima World Food Program SAD u Los Anđelesu posle njegovog koncerta “After Hours til Dawn Tour”.

Rodžeru Votersu povređen ego: Ja sam daleko važniji od nekog tamo The Weeknda ili Drejka

The Weeknd, koji paralelno obavlja dužnost kao izaslanik dobre volje Svetskog programa za hranu UNa, doprineo je fondu s jednim dolarom od svake prodate ulaznice za njegovu turneju po stadionima u Severnoj Americi, kao i od prihoda ekskluzivne prodaja majica XO Humanitarian Fund/U.N. World Food Programme.

Osim toga, korporativni partneri The Weeknda, takođe su se uključili u donacije, dok je upravni odbor Svetskog programa za hranu SAD, zajedno s drugim donatorima, dodao još milion dolara. Šefovi menjačnice kriptovaluta Binance dodali su još 2 miliona dolara. Prikupljenim sredstvima podržaće se razne aktivnosti Svetskog programa za hranu UN, a deo novca ide za hitnu pomoć u hrani za majke i decu u severnoj Etiopiji.

Rekord… Pesma “Blinding Lights” The Weeknda punih godinu dana je u prvih 10 najslušanijih u SAD

– Duboko smo zahvalni i zbog nepokolebljive podrške The Weeknda, kao i podrške njegovih vernih obožavalaca i partnera. Abel je inspiracija za sve nas i zahvaljujući njegovim naporima, hiljade porodica imaće osiguranu hranu i nadu u bolju budućnost – izjavio je tim povodom Baron Segar, predsednik i glavni izvršni direktor Svetskog programa hrane SAD.

Vest o ovoj donaciji objavljena je nakon što je The Weeknd već najavio da će donirati novac od svake prodate ulaznice širom Ebrope, Ujedinjenog Kraljevstva i Latinske Amerike u nastavku svoje turneje 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime