Kako je Brajan Mej izgubio svog robota… i ponovo ga pronašao… možda

0
122
Brajan Mej i robot Frenk/screenshot

Brajan Mej kaže da je njegov omiljeni komad Queen memorabilija – model robota Frenka sa naslovnice njihovog albuma “News of the World” iz 1977. – ali je i priznao da to možda nije baš onaj za koga on voli da misli da jeste.

U nedavnom intervjuu za Guitar World, objasnio je zašto mu ova figura mnogo znači, rekavši:

– Imam jednog od originalnih robota… koji je visok oko četiri stope i drži omot albuma. Moram da kažem da je on prilično dragocena relikvija. On mi je još dragoceniji, jer sam mislio da sam ga izgubio. A možda i jesam.

Briljantni mozak jednog gitariste…. ili vešti prsti jednog naučnika? Brajan Mej postao počasni doktor nauka na Univerzitetu Hal

Nastavio je:

– Dogodilo se da sam se preselio u drugu kuću, zaboravio da je on na tavanu i ostavio ga, što me je jako uznemirilo. A onda sam mogao nalete na jednog kolekcionara, i nekako sam se zavarao da pomislim da mi je on prodao originalnog momka kojeg sam imao. Ne znam da li jeste ili ne, ali kažem sebi da je on originalni Frenk kojeg sam imao nekada… Rekao bih da je on najsmisleniji komad koji imam.

Brajan Mej ima plan: Beatlesima treba film kao što je “Bohemian Rhapsody” kako bi ih klinci zavoleli…

Mej je rekao i da nastavlja da sakuplja vinilne ploče, iako ne u meri u kojoj je to nekada činio.

– Kada želim da se opustim, stavljam vinil – rekao je. – Uglavnom ne stavljam CD-ove. Mislim da je to delimično osećaj, a delimično činjenica da dobijate lep veliki rukav u kojem možete čitati i uživati u slikama. I možete fizički da dodirnete tu prelepu stvar, čuvate je, pomirišete i stavite iglu na veoma fizički način – rekao je Mej i dodao:

– Postoji i nešto što se ne može definisati u vezi sa zvukom vinila. Znam da mogu da naprave digitalni zvuk sjajnim, ali mislim da vaše telo još uvek zna razliku. Jer kada je u pitanju vinil, mislim da je vaše telo vitalni deo opreme i reaguje mnogo drugačije na analognu stimulaciju. Ne znam zašto, ali to je moja teorija o tome šta se dešava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime