Licem u lice sa Petrom Z

0
94
PetarZ
PetarZ/ Photo: Dragan Jereminov

Drugi studijski album Petra Zorkića pod nazivom “Tête-à-tête” objavljen je 25. novembra, a promocija albuma je zakazana za 8. decembar u 20:00 časova u UK Parobrod, u Beogradu.

Većinu pesama PetarZ snimio je u protekle dve godine, a na albumu će se naći i pesme koje je radio u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim, Markom Louisom, Milenom Jančurić, Maxom Kochetovim, kao i sa dugogodišnjim Stingovim perkusionistom, Rhanijem Krijom iz Maroka.

Petrovo muzičko putovanje se prostire od afričkih i latino ritmova za ples, preko soul i fanki tema do disko muzike, a na izdanju su zastupljene i dve balade.

Petar Zorkić/ Photo: AleX

Na novom izdanju autor se u spisateljskom smislu bavio međuljudskim odnosima, ljubavlju, neretko smislom postojanja ali i ljudskom patnjom ili odlaskom na onaj svet.

Pored pesama, Petar potpisuje i dizajn omota albuma (cover), koji je nacrtan tehnikom – “kažiprst na telefonu“ (digitalni crtež u telefonu).

– Novi album sam nazvao – “Tête-à-tête“, a u istoimenoj numeri mi gostuje čuveni Stingov perkusionista Rani Križa. Naziv albuma je došao spontano, poznat kao izraz koji označava blizak razgovor, licem u lice. Ne govorim francuski jezik, ali mi se ova francuska fraza ukazala kao najjača kako bih predstavio ono što želim na čitavom albumu, a to je zdrava komunikacija među ljudima – rekao je PetarZ.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime