Imagine Dragons sledećeg leta u Puli u okviru Mercury World turneje

0
51
Imagine Dragons
Imagine Dragons/ Photo: Promo (Charm Music Hrvatska)

Imagine Dragons, nastupiće 8. avgusta sledeće godine u Pulskoj Areni u okviru Mercury World turneje.

Autori hitova “Radioactive”, “Believer” i “Demons”, dobitnici Grammyja i jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, prvi put stižu na ove prostore.

Kao što smo već pomenuli, koncert u Puli deo je Mercury World svetske turneje kojom bend promoviše album “Mercury — Acts 1&2”.

Imagine Dragons postali su jedan od najvećih i najuverljivijih bendova na svetu koji je redefinisao rock u 21. veku puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde.

Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantskim Grammy sertifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rock bendova današnjice, a njihovi uspesi i brojke govore sami za sebe – 66 miliona prodatih albuma, 55 miliona digitalnih pesama i 110 milijardi streamova.

Ističu se kao jedini bend u istoriji sa četiri RIAA dijamantska singla: “Radioactive” (14 puta platinasti), “Believer” (10 puta platinasti), “Demons” (10 puta platinasti) i “Thunder” (10 puta platinasti).

Od svog pojavljivanja 2009. godine Imagine Dragons su objavili pet uzastopnih albuma koji se nalaze među prvih deset na Billboardovoj Top 200 listi: “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Evolve”, “Origins” i “Mercury – Act 1”.

Izdavanjem “Mercury – Act 2” albuma ove godine zaokružili su svoj prvi dvostruki album koji je producirao legendarni Rik Rubin.

Sarađivali su sa svima, od Kendrika Lamara, i Viz Kalife do pokojnog Aviciija i filmskog kompozitora Hansa Zimera.

Prikupili su milione za razne dobrotvorne akcije, uključujući i njihovo dobrotvorno Udruženje za decu obolelu od raka Tyler Robinson Foundation, kao i udruženje LOVELOUD Foundation i festival frontmena Dana Reynoldsa za podršku LGBTQ+ mladima.

Datumi Imagine Dragons Mercury World tourneje:

– 2. avgust 2023 – Skanderborg, Danska Smukfest*
– 5. avgust 2023 – Rim, Italija, Circo Massimo
– 8. avgust 2023 – Pula, Hrvatska, Arena
– 14. avgust 2023 – Varšava, Poljska, PGE Narodowy
– 16. avgust 2023 – Vilnius, Litvanija, Vingio Parkas
– 22. avgust 2023 – Pariz, Franscuska, La Defense Arena
– 29. avgust 2023 – Tel Aviv, Izrael, Park Hayarkon
– 6. septembar 2023 – Atina, Grčka, Olympic Complex
– 8. septembar 2023 – Chambord, Francuska, Château De Chambord

Ulaznice za Imagine Dragons fanclub i VIP paketi u prodaju kreću u utorak, 29. Novembra, a redovna prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 1. decembra, u 10 sati putem Eventim.hr sistema . Cene ulaznica se kreću od 86 do 107 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime