Veliki koncert Kobolda 25. novembra u Domu omladine Beograda

0
144
Kobold
Kobold/ Photo: Promo

Posle šest studijskih i lajv izdanja, sedam godina rada, 100 nastupa i dva velika organizovana festivala, spid metal sastav Kobold ponovo nastupa u DOB u petak, 25. novembra.

Gosti Kobolda u Klubu Doma omladine Beograda biće bend Get Off The Throne iz Vrbasa.

Kobold je beogradski spid metal trio osnovan 2015. godine, a čine ga osnivač, Elio Rigonat na vokalu i gitari, Stefan Stanojević “Mračajski Profa“ na bas gitari i Pavle Simić “Yopa“ na bubnjevima.

Bend je do sada objavio EP, tri studijska albuma, live EP i live album, kao i oko 100 nastupa po regionu.

Brzi pankerski ritmovi na bubnju, visoko tehnikalni spid metal rifovi na gitari i bas gitari, karakteristični visoki vokali, kao i upečatljivi energični binski nastup, glavna su obeležja zvuka benda.

Publika koja je bila na nastupima ovog beogradskog trija i tokom dva izdanja EMPIRE Metal Festivala, imaće priliku da u petak, zajedno sa Get Off The Throne, proslavi završetak ovogodišnje koncertne sezone benda Kobold.

Kobold/ Photo: Promo

EMPIRE Metal Festival koji je početkom 2022. godine osnovan od strane benda Kobold, prvi je veliki srpski metal festival.

Naime, ideja da se posle mnogo godina, pod ovim nazivom ponovo okupi metal zajednica, pretočena je u događaj koji se održava dva puta godišnje u Beogradu.

Pored osnivača kao hedlajnera, tokom zimske sezone (u zatvorenom prostoru) i u letnjoj sezoni (na otvorenom prostoru), priliku da nastupaju imaju neki od najvećih afirmisanih autorskih metal i pumk bendova iz Srbije i regiona, kao i novoosnovani autorski bendovi kojima se omogućava da svoju muziku prikažu u najboljem svetlu.

Uspeh Kobolda ne čudi s obzirom na činjenicu da energiju, trud i ozbiljnost ulažu u sve sfere muzičkog rada. Pored ostalog, značajna referenca njihove muzičke karijere predstavlja i treći album koji je objavljen za japansku izdavačku kuću Jackhammer Music Japan.

Ovo izdanje koje je distribuirano po celom Japanu, ali i ostatku sveta u ograničenim količinama, naišlo je na veliki odziv ljubitelja metal muzike na svim kontinentima.

Posle oba ovogodišnja izdanja EMPIRE Metal festivala, petak, 25. novembra jeste prvi put da Kobold održava samostalnu beogradsku svirku.

Kobold, plakata
Kobold, plakata

Gosti događaja biće scumcore sastav iz Vrbasa, Get Off The Throne koji ove godine obeležavaju 10 godina postojanja.

Do sada su objavili  dva albuma: “Blood And Hell” (2012) i “Feed The Herd” (2013). Tokom 2019. godine snimljen je nezvaničan studijski EP “Demon”.

Postavu čine bubnjar Nikola Krneta, gitarista Slobodan Vukotić, basista Marko Aleksić i pevač Miroslav Babić.

Photo: Promo

Satnica koncerta:
– 20:45 – ulaz
– 21:oo – Get Off The Throne nastupa
– 22:00 – Kobold

Posle svirke, u istom prostoru, biće organitovan afterparti koji će trajati do 1 sat posle ponoći.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na blagajni Doma omladine Beograda, na sajtu Tickets.rs, a moguće ih je nabaviti i na dan koncerta, po ceni od 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime