Preminuo Vilko Džonson, bivši gitarista benda Dr. Feelgood

0
44
Vilko Džonson/Phptp: PSParrot/wikipedia.org

Britanski bluz-rok gitarista Vilko Džonson, poznat po radu sa uticajnim sastavom Dr. Feelgood, preminuo je u 75. godini.

“Ovo je saopštenje koje nikada nismo želeli da objavimo, a objavljujemo ga teška srca: Vilko Džonson je umro. Preminuo je kod kuće u ponedeljak, 21. novembra. Hvala vam što poštujete privatnost porodice u ovom veoma tužnom trenutku. Počivaj u miru, Vilko Džonson”, navedeno je u saopštenju.

Džonson je bio gitarista i glavni autor Dr. Feelgooda na ključnim albumima benda “Down by the Jetty” (1975), “Malpractice” (1975), živom “Stupidity” (1976) i “Sneakin” Suspicion” (1977), a potom je vodio sopstveni Vilko Džonson bend.

Gitaristi je 2013. otkriven rak, koji se pokazao manje agresivnim, pa je posle tretmana proglašen izlečenim sledeće godine, kada je objavio zajednički album “Going Back Home” sa pevačem sastava Who Rodžerom Daltrijem.

“More than anything Wilko wanted to be a poet. I was lucky to have known him and have him as a friend. His music lives…

Posted by Roger Daltrey on Wednesday, November 23, 2022

“Više od svega Vilko je želeo da bude pesnik. Imao sam sreću da ga poznajem i da mu budem prijatelj. Njegova muzika nastavlja da živi, ali nema bekstva od spuštanja zavese ovaj put”, naveo je Daltri na svom Facebooku.

Britanski kantautor Bili Breg je na svom Facebook nalogu napisao da je Džonson bio “gitarska legenda čije je prisustvo na pozornici sa Dr. Feelgoodom bilo preteča pank roka u Ujedinjenom Kraljevstvu”.

Saddened to hear of the death of Wilko Johnson, a guitar legend whose onstage persona with Dr Feelgood made him a…

Posted by Billy Bragg on Wednesday, November 23, 2022

“Bio je nadahnuće mnogima, posebno zbog posvećenosti da nastavi uprkos suočavanju sa smrtonosnom dijangozom raka. Radio je pravo“, ocenio je Breg.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime