Popečitelji i Supersolid u petak u niškom AKC Fuzz

0
140
Popečitelji, plakat
Popečitelji, plakat

Bend Popečitelji održaće koncert u Nišu u petak, 25 novembra u klubu AKC Fuzz.

Bend dolazi u originalnoj postavi i najavljuje bučnu svirku koja uključuje razgaljujuće hitove iz njihove dugododišnje karijere.

Lokalna podrška će biti sastav Supersolid.

Arsenal fest 2. jul 2022 – Popečitelji/Photo: AleX

Popečitelji su neumorni visokoenergetski trio, koji svojom autentičnom muzikom već više od dve decenije razgaljuje koncertne prostore širom zemlje i regiona.

Bend su osnovali braća Saša i Goran Furunović 1995. godine u Prištini. Tadašnji petočlani sastav je imao nekoliko bučnih i eksplozivnih nastupa i predstavljao je specifičnu pojavu na tadašnjoj prištinskoj sceni svirajući mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…)

Svih ovih godina ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa su postali svojevrsna underground atrakcija.

Nebrojenim nastupima na festivalima i koncertima u više od 70 gradova u zemlji, regionu i Evropi, promovišu svoj karakterističan zvuk koji lako pronalazi put do publike.

Još uvek aktuelni, četvrti album pod nazivom “Uvek ” (2021), je njihovo prvo izdanje objavljeno na vinilu. Album je na ploči i na digitalnim platformama objavila izdavačka kuća Odličan hrčak, dok ga je na bandcampu objavila Druga stvar.

Süpersolid/ Photo: Promo

Kao što smo već napomenuli, lokalna podrška biće niški dvojac Supersolid koji čine Dušan Nikolić (tekst, gitara i vokal) i Filip Pešić (bubnjevi).

Süpersolid je bend koji spaja najraličitije muzičke pravce – alternativni rok, garažni rok, progresiv, neretko prošaran tvrđim zvukom i solažama i čestim promenama forme.

Njihovi tekstovi često su asocijativni, pozitivnog i u određenoj meri satiričnog karaktera.

Bend je nastao na jesen 2017. godine i od samog početka se bavi autorskim radom sa povremenim autentilčnim obradama na probama i ponekad na svirkama.

Vrata AKC Fuzza se otvaraju u 21:00 čas, a ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 dinara (Birtija kod Dušana).

Na dan koncerta, na ulazu u alternaticni centar, cena će da iznosi 600 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime