Lebanon Hanover i Urok… Poznata satnica koncerta u Domu omladine Beograda

0
172
Photo: Promo

U okviru ovogodišnje “Sci-Fi Sky“ turneje, dvojac Lebanon Hanover stiže u Srbiju u subotu, 26. novembra kada će održati koncert u Domu omladine Beograda.

Bend Lebanon Hanover oformljen je 2010. godine od strane Larise Ajsglas i Vilijama Mejbelina. Iz želje da ime benda zvuči neobično i autentično, kombinovanjem naziva gradova nastao je Lebanon Hanover.

Larisa je vokal, svira gitaru i sintisajzer, dok Vilijam pokriva bas i takođe vokal i sintisajzere. Njihov stil karakterišu kao kombinaciju cold wave i dark wave pravca sa uticajima post-panka, noar estetike i dekadentne poezije osamdesetih.

Njihove pesme donose doslednu mračnu atmosferu kroz elegantan i jednostavan zvuk baziran na monotonim jakim bas linijama, kratkim gitarskim akordima, vintidž sintisajzerima i dubokim vokalima, koji zajedno stvaraju neku vrstu sintetičkog apokaliptičnog popa a sve to podseća na Siouxsie and the Banshees, The Cure, Bauhaus i Xmal Deutschland.

Lebanon Hanover/ Photo: Marilena

Tekstovi pesama odaju osećaj egzistencijalnog ponora i očaja, bave se temama izolacije, pustoši i usamljenosti podsećajući na Bajronovu poeziju.

Deset godina posle prvog albuma “The World Is Getting Colder“ (Fabrika Records)  tu saradnju su nastavili i na narednih pet.

Na aktuelnom izdanju “Sci-Fi Sky“ (2020) hteli su da strast prema ranim osamdesetima, novom talasu i post-panku dignu na sledeći nivo i daju “novi sjaj“ hevi metalu, indastrijalu, šugejzu devedesetih i neo-folku na svoj način.

Urok/ Photo: AleX

Specijalni gosti na koncertu u Domu omladine biće UROK, audiovizuelni projekat koji u svojoj izvedbi kombinuje dark, drone, experimental stilove sa propratnim viduelnim performansom.

Zvanicna satnica:
– 20:00 – ulaz
– 21:00 – Urok
– 22:15 – Lebanon Hanover

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime