Dokumentarac “Moonage Daydream” o Dejvidu Bouviju od 24. novembra u srpskim bioskopima

0
78
Moonage Daydream, promo

Film reditelja Breta Morgena “Moonage Daydream” govori o jednom od najvećih umetnika u istoriji čovečanstva i njegovom neverovatnom životu i radu, a domaća publika će imati priliku da ga pogleda u bioskopima od četvrtka 24. novembra.

Bouvi možda nije uspeo da od Orvelovog romana napravi mjuzikl, ali nam je zato ostavio – album za sva vremena

Dejvid Bouvi ne samo da je obeležio muziku i vreme u kom je živeo i stvarao, već je ostavio neizbrisiv trag na kulturu i umetnost za generacije koje dolaze. Svojim talentom, koloritnim izrazom i vizijom menjao je postulate i približavao se publici na jedinstven način.

Moonage Daydream, plakat

Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena, Dejvid Bouvi je ostavio značajan trag u kulturi duže od 50 godina. “Moonage Daydream” je prvi film koji je podržalo David Bowie Estate, koje je Morgenu omogućilo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Dejvida Bouvija, “Moonage Daydream” poziva publiku da uroni u jedinstveni “Bouvi” svet.

Stiže i soundtrack dokumentarca “Moonage Daydream” o Dejvidu Bouviju, a na njemu… sva čuda sveta

Od 24. novembra “Moonage Daydream” naći će se na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Roda Cineplex, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana, Arena Cineplex (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx BIG Kragujevac, CineGrand (Niš), Vilin Grad (Niš), Ekran (Sombor), Kvart (Kraljevo), Art (Užice), Kulturni centar Gornji Milanovac, Centar za kulturu Mladenovac, Centar za kulturu Požarevac, Kulturno – obrazovni centar Boljevac, Kulturni centar Zrenjanina, Cineplexx MNE Delta City, Cadmus Cineplex (Budva), Cinema 213 (Nikšić) i Centar za kulturu Kotor.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime