Šaman i Fade Out u nedelju u Kuglašu

0
162
Photo: Promo

Bendovi Šaman i Fade Out nastupiće u nedelju, 20. novembra prvi put u beogradskom klubu Kuglaš i tom prilikom će da promovišu svoja debi izdanja.

Šaman/ Photo: Promo

Alternativni rok bend Šaman karakteriše energičan, garažni zvuk obojen psihodeličnim notama koji u kombinaciji sa mističnom poezijom i dramatičnim vokalima pruža specifičnu atmosferu i nesvakidašnju vožnju.

Šaman je nastao tokom spontanih eksperimentalnih sesija u prostorijama Bigza 2018. godine, a godinu dana posle dobijanja prvobitne forme autorskih pesama, publika je imala prilike da čuje ovaj neobičan trojac na svirkama po lokalnim klubovima i manjim festivalima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu…

Šamanski raspevani karavan je zaustavila korona, ali je bend tokom pandemije nastavio sa radom na novom materijalu i snimio live nastup u Bigzu 2021. nekoliko dana pre zatvaranja istog.

Istoimeni debi album objavljen je u julu ove godine, a publika će na svirci u Kuglašu pored aktuelnog izdanja  biti u prilici da čuje i dosta njovijih pesama.

Ekipu Šamana čine: Mijat Ćosić (gitara, vokal), Sara Narandžić (bas) i Marko Stefanović (bubanjevi).

Fade Out/ Photo: Promo

Fade Out je furiozni alternativno-garažni rok duo iz Arilja, osnovan u leto 2017. godine, ali aktivniji period benda vezan je za 2018. godinu, kada je imao prve nastupe i počeo da radi na autorskim kompozicijama.

Duo Fade Out na promotivnoj mini turneji za EP “Ko Smo Bili Mi”

Bend je krajem oktobra krenuo na mini-turneju na kojoj promoviše svoje prvo istoimeno izdanje

– Bend je bratski duo projekat, nastao kao svojevrsni eksperiment, posle godina i godina traženja ljudi za saradnju. Našu muziku možemo opisati kao novo, zanimljivo i energično. Od samog početka, bend je bio planiran da radi kao minimalistička postava, duo-bas+bubnjevi.  Tekstovi su pisani na maternjem (srpskom) jeziku, a teme koje obrađujemo su veoma raznovrsne, od ljubavnih tema do svakodnevnih rutina i događaja.  Volimo da mešamo različite muzičke stilove i svesno ih pakujemo u jednu veliku celinu, pri čemu često sviramo i instrumentale. Od značajnjh nastupa ističemo one na lokalnim festivalima, Montenegro tour 2019 i nastup na Exit Festivalu 2019. godine – kažu Nikola i Vasilije.

Fade Out čine Nikola Đukić (vox/bas gitara) i Vasilije Đukić (bubnjevi), a do sada su objavili dva izdanja: “Sve, Sad & Odmah” (video singl, 2020) i EP “Ko Smo Bili Mi” (2022).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime