Nikada više “Killing Me Softly”… Bolest utišala glas soul dive

0
97
Roberta Flek/Photo: Roland Godefroy/wikipedia.org

Soul pevačici Roberti Flek, najpoznatijoj po hitu “Killing Me Softly”, dijagnostifikovana je smrtonosna bolest koja će je sprečiti da ponovo nastupi, prenosi TMZ.

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS), takođe poznata kao Lu Gerigova bolest, u početku se manifestuje kroz slabost i grčeve mišića, a zatim progresivno onemogućava hodanje, govor, gutanje i na kraju disanje.

Predstavnici pevačice otkrili su američkim medijima da ona već otežano govori, ali nisu otkrili kada je njena bolest dijagnostifikovana. Flek je trebalo da se pojavi u javnosti u januaru, povodom objavljivanja knjige za decu i snimanja dokumentarnog filma za PBS.

Killing Me Softly with His Song… ova pesma se nekada drugačije zvala, a onda je snimila Roberta Flek i ostalo je… istorija

Sledeće godine, višestruka dobitnica Grammyja trebalo je da obeleži 50. godišnjicu albuma “Killing Me Softly”, koji sadrži istoimenu pesmu. Iako 85-godišnja Roberta više neće nastupati, njen tim kaže da će svoju energiju usmeriti na svoju osnovu i nastaviti svoje muzičke i kreativne poduhvate na druge načine.

ALS vremenom uništava nerve čoveka i značajno narušava njihovu funkcionalnost, posebno kada je u pitanju upotreba mišića, a za to nema leka. Pre osam godina javnost je postala svesna ove bolesti zahvaljujući Ice Bucket Challengeu. Ideja je bila da se polijete hladnom vodom, snimite i nominujete još tri osobe koje to isto moraju da učine u naredna 24 sata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime