Nije majka licemera rodila… Brendan Frejzer ni po koju cenu neće na dodelu Zlatnih globusa

0
125
Brendan Frejzer - The Whale/Photo: promo

Još smo nedeljama daleko od saznanja o nominacijama za Zlatni globus 2023. ali jedan od mogućih kandidata za najboljeg glumca već je najavio svoju nameru da bojkotuje manifestaciju.

Brendan Frejzer, koji dobija najbolje kritike u karijeri za ulogu u filmu Darena Aronofskog “The Whale” (u bioskopima od 9. decembra), rekao je za GQ da neće prisustvovati ceremoniji dodele Zlatnih globusa u januaru ako bude nominovan, kao što se očekuje.

– Imam više nesuglasica sa Holivudskim udruženjem stranih novinara nego što poštujem Holivudsko udruženje stranih novinara – rekao je otvoreno. – Ne, neću učestvovati.

Saša Baron Koen dobio Zlatni globus, pa javno rekao ono što organizatori nikako nisu želeli da čuju

Njegovo obrazloženje, za one koji su pratili karijeru bivšeg srcelomca, više je nego očigledno: – To je zbog istorije koju imam sa njima – objasnio je on. – A moja majka nije odgajila licemera. Možeš me nazivati mnogim imenima, ali ne tako.

Godine 2018., Frejzer je dospeo na naslovne strane kada je prvi put progovorio o svojim usponima i padovima u Holivudu, uključujući i višegodišnje kaskaderske vratolomije koje su ostavile traga na njegovom telu.

Takođe je podelio uznemirujuću tvrdnju, optužujući Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih novinara, organizacije koja stoji iza Zlatnih globusa, da ga je seksualno uznemiravao 2003. (Berk je negirao tvrdnju.)

Možete da verujete ili ne, ali tako je… Autorka muzike za “Džokera” je prva žena koja bi mogla da spoji Zlatni globus i Oskara u ovoj kategoriji

Posle izlaska članka, HFPA je izdala saopštenje u kojem se kaže: “HFPA se čvrsto zalaže protiv seksualnog uznemiravanja i načina ponašanja opisanog u članku”.

Frejzer je u najnovijoj izjavi rekao da su mu, pošto je obećano da se istražiti slučaj, ljudi iz HFPA naposletku predložili zajedničku izjavu koja bi po glumcu glasila: “Iako je zaključeno da je gospodin Berk neprikladno dodirnuo gospodina Frejzera, dokazi potvrđuju da je sve trebalo da bude shvaćeno kao šala, a ne kao seksualno uznemiravanje”.

Frejzer je odbio da potpiše izjavu. Berk je ostao član HFPA sa pravom glasa do 2021. godine kada je izbačen jer je u mejlu svojim kolegama članovima podelio članak u kojem se navodi da je Black Lives Matter “rasistički pokret koji širi mržnju”.

– Znao sam da će zbiti svoje redove – rekao je Frejzer o HFPA. – Znao sam da će se truditi da izbegnu problem. Znao sam da nemam budućnost sa takvim sistemom – zaključuje glumac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime