Doputovao je plesni “Karavan” grupe Detour

0
66
Detour
Detour/ Photo: Doringo Videography

Posle uspeha singla “Nekad je bilo bolje”, pesma “Karavan” nastavlja kreativni put benda Detour i stiže na korak do novog albuma čije objavljivanje očekujemo na proleće sledeće godine.

– “Karavan” je setna ljubavna plesna pesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl sa predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pesme, a plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu. Obzirom na to da ovaj put album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proleće iduće godine – otkrio je autor, producent i frontman grupe Nenad Borgudan.

Detour
Detour/ Photo: Doringo Videography

Pesmu “Karavan”, grupa Detour snimila je u studiju Branimira Mihaljevića, a Nenad je ispričao i kako je do te saradnje došlo:

– Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gde smo uvek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa i tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani da ga odradimo na drugom mestu. Preko menadžerke smo došli do Branimira koji nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks, radilo se o pesmi “Klaun“ i to je bila sjajna baza za daljnju saradnju. Nakon toga realizovali smo “Nekad je bilo bolje“, a sada i “Karavan“ koji je snimljen na tri različite lokacije (studija), a miks je radio Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pesme sa albuma.

 Nastupom Detoura u Šapatu obeleženo godinu dana rada ovog alternativnog centra

Grupa Detour svojim fanovima za 2023. godinu, pored novih singlova i šestog studijskog albuma priprema i brojne live nastupe širom regiona.

Pesma “Karavan” dostupna je na svim streaming servisima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime