Bubnjar Sex Pistolsa Pol Kuk: Neće biti okupljanja, prestari smo da pevamo “Anarchy In The UK”

0
110
Sex Pistols/Photo: Virgin Records/sex pistols.com

Bubnjar Pol Kuk izjavio je da ne postoje apsolutno nikakvi izgledi da se ponovo okupi legendarni pank sastav Sex pistols.

Kuk je britanskom muzičkom časopisu NME rekao da ne bi ni želeo ponovo okupljanje, nakon što je prošle godine sa gitaristom Pistolsa Stivom Džonsom tužio sudu pevača Džona Lajdona, nekada poznatog kao Džoni Roten.

Oglasili se članovi Sex Pistolsa… Nekad su je Elizabetu zvali “fašističkom” kraljicom, a sada su “okrenuli ploču”

Džons i Kuk su dobili spor protiv Lajdona koji nije želeo da da dozvolu da se muzika benda upotrebi u biografskoj seriji “Pistol” u režiji Denija Bojla.

Lajdon je tim povodom naveo da su Kuk i Džons “zli” i da se posle presude našao “u situaciji ozbiljne finansijske propasti”.

– Poslednje mesto gde sam želeo da budem je sud. Bilo je to užasno iskustvo. Draže bi mi bilo da smo to rešili u pabu uz nekoliko piva – naveo je sada Kuk.

Bili Džo Armstrong: Sex Pistols su ubili pank pre nego što je postao mejnstrim

Sex pistols su se pojavili među predvodnicima muzičkog pank pokreta u Engleskoj singlom “Anarchy In The UK” 1976. a sledeće godine su objavili čuvenu antimonarhističku pesmu “God Save The Queen”, kao i uticajni album “Never Mind the Bollocks”.

Džon Lajdon očajan posle suđenja s kolegama iz Sex Pistolsa: Na.ebao sam, totalno su me finansijski uništili… Hvala,momci!

Provokativan, u javnosti žestoko napadan bend se nakon kratkog ali burnog postojanja raspao početkom 1978. godine, da bi se okupljali za turneje sredinom devedesetih i u dva navrata početkom dvehiljaditih. Stigli su 2008. i do festivala Exit.

– Ionako mislim da smo prestari da bi pevali “Anarchy In The UK”. Ne bi bio dobar osećaj – priznao je Kuk.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime