IndieBelgrade… 8. Festival nezavisnog američkog filma od 11. do 13. novembra u DOB

0
91
Roving Woman
Roving Woman/ Photo: Promo (DOB)

Ovogodišnji, osmi po redu, Festival nezavisnog američkog filma IndieBelgrade nastavlja da unapređuje i obogaćuje programski koncept.

Pored uobičajenog predstavljanja atraktivnog i uvek svežeg pogleda na savremnu severnoameričku nezavisnu filmsku scenu, Dom omladine Beograda, kao organizator festivala, nastavlja sa započetim razvojem edukativnog, teorijsko-kritičkog, kao i muzičkog programa, a sve u okvirima teme nezavisnog filma i nezavisne umetnosti uopšte.

Ženska strana Amerike na 8. Festivalu nezavisnog američkog filma IndieBelgrade

Još jedna novina, uspešno započeta prošle godine odnosi se na gostovanje festivala u drugim gradovima Srbije. Deo programa održavaće se u Nišu (13. novembra) i Novom Sadu (15. novembra), u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, Novosadskim kulturnim centrom, Akademijom umetnosti u Novom Sadu i Salonom u Novom Sadu.

Ekskluzivno će biti prikazana tri najbolja filma sa ovogodišnjeg festivala, po izboru naših umetničkih direktora, Hristine Hadžiharalabus i Radoslava Pavkovića, a biće održane i dve radionice namenjene studentima filmske akademije u Novom Sadu.

Projekcije filmova će se održavati u Velikoj sali Doma omladine, koncert u sali Amerikana, a prateći edukativni i teorijski program u Klubu i Tribinskoj sali DOB. Svi edukativni programi su besplatni i otvoreni za javnost, osim radionica namenjenih profesionalcima, koje su besplatne ali namenjene prethodno prijavljenim kandidatima.

Oliver Tree/Photo: Jimmy Fontaine

Od prošle godine poseban i važan segment festivala je i muzika, koja ima veze sa filmom ili sa “amerikana” muzičkim pravcem.

Prvog dana programa, 11. novembra u sali Amerikana koncert će održati Oliver Tri (SAD) internet senzacija, pevač, producent, autor, režiser i umetnik performansaje, koji dovodi svoj rodeo cirkus na Indie Belgrade.

Oliver Tri je išao muzičkim putem na kom se ukrštaju pop i alternativa da bi stigao do mesta gde se vizuelno sudaraju umetnost i zabava. Od komedije do ekstremnih sportova, stvaralački svet Olivera Trija se pruža šire nego kod bilo kog umetnika pre njega.

Poreklom iz Santa Kruza u Kaliforniji, Oliver Tri se kroz razne projekte tokom poslednjih 10 godina izgradio kao renesansni čovek.

Čovek koji želi da “spali sve” i krene ispočetka… Oliver Tri 11. novembra u Beogradu

Toliko nepredvidiv, da gotovo niko ne može ni da sluti šta će sledeće učiniti. Ne ustručava se da zasmeje i rasplače publiku, da ih natera da se duboko zamisle ili da učini da im bude neprijatno tokom 4 minuta koliko traje muzički spot.

On stvara sopstveni priručnik kako upakovati i servirati pop kulturu u internet dobu. Svestran u svakom smislu te reči, Tri ne samo da istražuje svaki oblik zabave, već i svaki muzički žanr.

Njegovo stvaralaštvo ne spada ni u jednu kategoriju. Nije ograničeno. Oliver Tri je stvorio multimedijalni projekat osmišljen tako da preispituje stanovišta o tome šta je umetnost i ni najmanje ga nije briga šta će bilo ko na to da kaže.

Cena ulaznica za filmski program je 300 dinara po projekciji, a mogu da se kupe na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda.

Festival su podržali: Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasada SAD u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime