“Dystopian Landscapes“… Niški There. objavio drugi studijski album

0
84
There./Photo: Grupa There. promo

Instrumentalni post rock bend iz Niša There. objavio je drugi album pod nazivom “Dystopian Landscapes“.

Ovo je prvo izdanje benda posle šest godina diskografske pauze i izdanja “Chasing the Basics“ koji je naišao na sjajne reakcije i publike i kritike.

Povratak benda There. novim singlom i spotom “Temporal Disfiguration”

Album “Dystopian Landscapes“ sadrži pet pesama i snimljen je krajem 2019. godine u Nišu. Miks i mastering potpisuje Bogdan Milošević, slika koja se našla na omotu je delo Bratislava Bašića, a za dizajn je bio zadužen Nenad Tasić.

– Konačno je naš drugi album “Dystopian Landscapes“ otišao u etar nakon dve i po godine kako smo ga završili. U međuvremenu samo napravili kraću pauzu, a album je dodatno sazreo i na određeni način sam naziv albuma, iako je to dogovoreno još pre snimanja, je dobio drugačiju konotaciju uzevši u obzir svet u kome živimo poslednje skoro tri godine. Sada kada smo se reaktivirali došlo je vreme i da sa našom publikom podelimo ono na čemu se radili prethodnih godina – poručila je ekipa benda.

Photo: Promo

Album “Dystopian Landscapes“ je samizdat od strane benda, a moguće ga je naći besplatno, ili po ceni koju sami odredite, na Bandcampu kao i svim striming servisima.

Podsećamo, There. je pre nedelju dana objavio i spot za pesmu “Temporal Disfiguration“ koji je najavio objavljivanje drugog  studijskog izdanja.

Instrumentalni post rock bend There. zvanično je formiran sa početkom jeseni 2012. godine, iako je neformalno funkcionisao i par godina pre.

Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima koji su prošli kroz bend, dobijaju svoj zvanični oblik 2013.

Iste godine There. je objavio debitantski EP “Session 4“ dok  prvi album “Chasing the Basics“ izlazi 2016. godine.

U novoj, četvoročlanoj, postavi u kojoj funkcionišu od 2017. tokom narednih godina odsvirali su više od 50 nastupa u Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji i Mađarskoj od kojih su neki, kao što su nastup u Nišu, zatim na Exit festivalu, glavnom gradskom trgu u Skopju i kultnom klubu Szimpla Kert u Budimpešti, najviše odjeknuli.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime