Piter Gebrijel objavljuje novi album i kreće na turneju, ovog puta će nas zaobiči…

0
77
Piter Gebrijel/Photo: youTube screenshot

Piter Gebrijel najavio je da će se idućeg proleća otisnuti na evropsku turneju “i/o”, nazvanu po predstojećem novom studijskom albumu.

– Prošlo je dosta vremena, a sada sam okružen sa gomilom novih pesama i uzbuđen sam što ću ih izvesti na put da ih zavrtim – izjavio je Gebrijel, čiji je prethodni studijski album “Up” izašao 2002. godine.

Kako je najavljeno na muzičarevom sajtu, turneja će u produkciji Live Nationa obuhvatiti 22 koncerta u Evropi, počev od Krakova 18. maja, zaključno sa Dablinom 25. juna 2023. godine.

Članovi Genesisa objasnili zašto u reunionu nema Gebrijela i Haketa: Druženje s njima bilo bi naporno, a na sceni nam ne trebaju…

Muzičar poznat po svetskim hitovima poput “Sledgehammer”, “Solsbury Hill”, “Don”t Give Up” i “Talk To Me” nastupiće u Milanu, Veroni, Parizu, Londonu i drugim gradovima, ali nije predviđen dolazak u naš region, gde je prethodni koncert održao 2013. godine u Beogradskoj areni.

– Na ”i/o turneji” Piter će izvoditi materijal sa predstojećeg albuma ”i/o”, a proće i kroz svoj obiman katalog muzike, sa hitovima, fanovima omiljenim pesmama i nekim neočekivanim – kaže se u saopštenju.

Sa svojim starim saradnicima gitaristom Dejvidom Roudsom, basistom Tonijem Levinom i bubnjarem Manuom Kačeom, Gebrijel će turneju nastaviti od poznog leta u Severnoj Americi.

HL/Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime