Najveći evropski Pink Floyd Tribute Show 20. novembra u Beogradu

0
126
Pink Floyd Tribute Project/ Photo: Promo (odobreno za objavljivanje)

Posle najvećeg australijskog i najvećeg britanskog, prvi put u Srbiju 20. novembra dolazi najveći evropski Pink Floyd Tribute projekat.

Projekat je nastao u maju 2016. godine od strane nekolicine karlovačkih muzičkih entuzijasta sa ciljem da kvalitetno i verno izvode muziku grupe Pink Floyd.

– Show je napravljen kao tribute performans koji ima sve komponente – zvuk, video, svetlosni efekti i muzički aranžmani vrlo su slični originalnom izgledu Pink Floyda – izjavili su članovi benda i dodali da je na njihovim koncertima na bini devet muzičara, a da ih uvek prate producent, inženjer zvuka, video tehničar i reditelj rasvete.

– Sviraćemo sve planetarno poznate hitove jednog od najznačajnijih muzičkih sastava u istoriji muzike –  kazali su Flojdoci i naglasili koliko muzika ovog benda znači i njima kao muzičarima:
– Na muzici Floyda smo odrastali, širili muzičke vidike. Tada, na samim počecima bavljenja muzikom nismo mogli ni da zamislimo da ćemo se jednog dana uhvatiti tako zahtevne materije i pokušati da je savršeno reprodukujemo… i da će nam to po svim dosadašnjim kritikama poprilično ići od ruke.

Pink Floyd Tribute Project
Pink Floyd Tribute Project/ Photo: Promo (odobreno za objavljivanje)

Pink Floyd je posebna vrsta magije koju nije lako imitirati… Upitani koliku odgovornost osećaju kada stanu na binu u svojstvu Pink Floyd tribute benda, ekipa je izjavila:
– Publika Pink Floyda ne poznaje starosne granice, upoznata je s materijom u svim detaljima i strašno je kritična, ne priznaje ništa manje od izvrsnosti. Toga smo bili svesni kada smo pokretali ovaj projekat i maksimalno smo se odgovorno postavili prema njemu, iz poštovanja prema liku i delu Floyda, prema tim besmrtnim muzičkim remekdelima koje su napravili, ali i iz poštovanja prema fanovima koji dolaze na naše koncerte sa velikim očekivanjima – izjavili su članovi banda i dodali:
– Jako je teško na bini biti Pink Floyd. Zahtevne su deonice svih učesnika ovog audio vizuelnog spektakla, bilo da se nalaze na bini ili ispred nje. U isto vreme je i veliko uzbuđenje i izazov na svakom novom koncertu biti na vrhuncu zadatka. I velika sreća i zadovoljstvo kad sa bine vidiš srećna lica publike koja učestvuje u svakoj pesmi kao dodatni član ekipe.

Štp se tiče pesama koje će beogradska publika imati priliku da čuje 20. novembra, članovi benda su izjavili da im je teško da odaberu repertoar za nastupe, da su ga nekoliko puta menjali i nadograđivali i da će to raditi i dalje – prema njihovom osećaju i fidbeku publike. Obavezno menjaju set listu ako drugi put dolaze u isti grad, kako bi i oni koji su već bili na njihovom nastupu doživeli nešto novo i drugačije.

Pred svoj prvi beogradski koncert, članovi benda kažu da očekuju u Hangaru Luke Beograd veliki broj kolega muzičara i znaju da će “svi redom u publici“ biti poznavaoci opusa grupe čiju muziku sviraju:
– Daćemo sve od sebe da mogu da zatvore oči i čuju Pink Floyd, da sa ovog koncerta kući odu punog srca i ponesu lepe uspomene! “Zatvorim oči i čujem Floyde” – rečenica je koju smo mnogo puta čuli na našim nastupima i koja nam strašno puno znači.

Ulaznice za Pink Floyd Tribute Show 20. novembra u Hangaru Luke Beograd možete kupiti na nekom od prodajnih mesta Ticket Visiona kao i online.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime