Svirka i samo svirka… Indirekt Showcase Belgrade 2022 – 19. novembra u DOB-u

0
119
Muzika, instrumenti, bend/Photo: Pixabay

Ovogodišnje izdanje INDIREKT Showcase Belgrade 2022 biće održano 19. novembra u Domu omladine Beograda. Na ovogodišnjem izdanju posetioci će imati priliku da uživaju samo u koncertnom programu, bez konferencijskog sadržaja.

– Kroz zajedničku viziju i selekciju Indirekt tima, tokom ove jedinstvene noci u svim koncertnim prostorima Doma omladine Beograda uživaćete u nizu koncerata i neverovatnog potencijala predstavljenih umetnika i sastava – gde im zajednički odnos s publikom pruža ne samo muzički, vec i društveni i emotivni rast u sopstvenom samopouzdanju i nezavisnosti! INDIREKT ovime realizuje otvoreno okruženje nezavisno od žanra, vodeći se iskljućivo kvalitetom uz potencijal na društveni progres, kreirajući važan i novi prostor u kojem je zadovoljstvo prisutvovati- kažu iz organizacije Indirekta.

INDIREKT Showcase Belgrade 2022_Cover

Čast da otvori ovogodišnji Indirekt u intimnom Klubu Doma omladine imaće beogradski sastav proto tip – meditativni urbani kvalitet u muzičkom prostoru između tuge, odlučnosti i melanholične ambicije u odi kulturi koju žudimo da dodirnemo. U istom koncertnom prostoru šira javnost po prvi put će se upoznati sa sastavom Nevaspitani kroz kanalisanje radikalne čudnosti i muzičkog promiskuiteta koji zamagljuje žanr dajuci izmučen, uzbudljiv telesni glas.

Program se potom seli u podzemnu i sedeću Veliku salu kada ćemo Nemeček, aktuelnu regionalnu senzaciju iz Hrvatske, videti u jedinstvenom ambijentu ove dvorane. Muzika koja čini previše vijugav put da bi se razjasnila i rekonstruisala pretnja, istina ili haos. To nije samozadovoljstvo ili patnja, emocija ili želja, vec dugo očekivana meta-slika bez vremenskog opterecenja, senzualni narativ bez dominacije nad prostorom koji se lako prepušta pritisku destrukcije i napretka u novoj normalnosti.​​

Nemeček predstavio prvi deo trilogije “Prokletije”… hipnotičko noise rock čitanje izvorne muzike

Svestranost koja izdvaja Mladubebu & Jymenik biće predstavljena u Amerikani, zasnovana je na autentičnim mističnim emocijama, uvrnutoj i delikatnoj fuziji hip trap-a, R&B-a, popa i soul-a, neobuzdanog u svom pristupu i mešanju, emisija koja pruža emotivnu sirovost i transparentnost. Poslednji koncert večeri, takođe u Amerikani, a tačno u ponoć: holandski The Homesick prostrano-opasna reprezentacija ekstravagancije, simfonijski pop talas vođen haotičnom pompom i duhovnom fantazijom!

– Indirekt je u nizu godina za nama u konstantnom umetničkom usponu. Uspešno smo odolevali i ukazali značajan put u kome bi nastavili da se razvijamo. Uz prijateljske vibracije i saradnju INDIREKT je mesto susreta i početak muzičke industrije – mesto odakle sve direktno počinje. Bazira se na kombinaciji koncertnih nastupa koji uključuje i etablirane i nadolazece umetnike/bendove sa konferencijama o muzičkoj industriji, trendovima u marketingu, razmenu iskustava, kontakta, temema o razvoju muzičke industrije i još mnogo toga. Naša platforma je u nizu godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona – kažu iz Indirekta.

PROGRAM

Klub Doma omladine
20.00
PROTO TIP
21.00
NEVASPITANI

Velika sala Doma omladine
22.00
NEMEČEK (CRO)

Amerikana
23.00
MLADABEBA & JYMENIK
00.00
THE HOMESICK (NL)

Ulaznice su dostupne za celokupan večernji program na biletarnici Doma omladine Beograda, Makedonska 22, kao i online putem Tickets servisa. Cena ulaznice je 800 dinara, a od 14. novembra 1.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime