Najbolja ex-YU rock grupa za koju niko nije čuo 19. novembra u Lisabon baru

0
165
OPS, Zaječar 2022/ Photo: AleX

Neobičan nastup biće održan pod sloganom: “Bauk organskog rokenrola kruži Evropom”.

Pošto je na istom mestu grupa OPS (Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica), najbolji ex-YU rok bend za koji niko nije čuo, predstavio početkom godine svoj studijski album “Mala prodavnica delikatesa”, u baru Lisabon u mts Dvorani će održati i svoj koncert 19. novembra u 22 sata. Pre toga, OPS je ove godine, svojim koncertom otvorio 55. Gitarijadu.

Boda Ninković posle 40 godina okuplja svoj punk bend… Da li ste spremni za OPS?

Album koji je prethodio samostalnom nastupu u Lisabon klubu, sadrži “deset delikatesnih ljubavnih pesama”, koje su, kako je bend tada najavio, “zaustavljene u razvoju”.

OPS, Zaječar 2022/ Photo: AleX

Zanimljivo je, kako bend navodi, da je pre 43 godine OPS pobedio na 13. Zaječaskoj gitarijadi i stekao pravo da snimi ploču. Posle njihovog nastupa Gitarijada je iz tadašnjeg Doma JNA – izbačena na ulicu.

Punk-rock, čvarci i kobasice… Bend OPS glumca Bode Ninkovića, posle 44 godine objavio debi album (Ginise, čitaš li ovo?)

Četrdeset četiri godine od nastanka, a četrdeset dve godine od pobede na 13. Gitarijadi kada je stekla pravo sa snimi ploču – Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica OPS , objavila je svoj prvi studijski album, početkom ove godine.

OPS se izrodio iz istoimenog smederevskog pozorišta i 1977. godine svoju muzičku premijeru imao je na muzičkom Festivalu Omladina u Subotici sa kompozicijom “Hajde sada ti poskoči momče”. Tada je OPS bio vokalni oktet koji je pevao u osam glasova. Svako za sebe. Po povratku u rodnu varoš pevače zamenjuju muzičari instrumentalisti i tada nastaje Pseudo pank cirkus grupe OPS.

I napravljen je pravi cirkus! Muzičari su dolazili u bend i napuštali ga toliko da su skoro svi iole valjani smederevski rokeri tog vremena upisani u njegovu istoriju. Možda je to razlog što je OPS retko izlazio u javnost.

Bilo je potrebno osam godina da se okupi ko zna koja po redu postava, ali sada čvrsto rešena da nešto uradi do kraja.

Odan svojoj tradiciji, OPS sada nastupa u novoj postavi.
Iz praistorije su:
Slobodan Ninković – Boda, osnivač benda, autor muzike, koautor ponekog teksta i glavni vokal
Jovica Tišma – suosnivač benda, autor tekstova, kreator scenskog nastupa i falš vokal
Dragoljub Martić – Braca, gitarista i aranžer
Iz novog doba su:
Lazar Pantić – Laza Dete, bubnjar i aranžer
Mihajlo Laković – Miha, klavijaturista
Vuk Aleksandar Laković – Vuk, basista
Marina Milenković – Marasmara, prateći vokal
Slađana Ivić – Slaki, prateći vokal
Dragana Tasić – Gaga, prateći vokal

Grupa OPS /Photo: OPS promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime