Springstin, pošteno: Ja sam srećan čovek, plaćaju mi milione da radim ono što bih radio i besplatno

0
92
Brus Springstin/Photo: YouTune screenshoz

Brus Springstin kaže da je prodaja njegovog muzičkog kataloga i izdavačkih prava japanskom divu Sonyju prošle godine za 500 miliona dolara “bila stvar pravog tajminga” i da još nema nameru da se penzioniše.

Legendarni muzičar kaže da je prodaja prošle godine “imala smisla”, dodajući da je znao da će se na njegov rad paziti.

Kad “Gazda” peva soul… Brus Springstino objavio video spot za obradu legendarne “Nightshift”

Sony je time postao vlasnik Springstinovih 20 albuma, između ostalih i klasika kao što su “Born To Run”, “The River” i “Born In The USA”, prenosi BBC. Ovaj Springstinov ugovor sličan je onima koje su ostvarili Bob Dilan, Blondie i Dejvid Bouvi.

Ugovori muzičarima pružaju trenutnu finansijsku sigurnost, a novi nosioci prava nadaju se profitu zahvaljujući licenciranju za filmove i televiziju, prihodima od izvođenja i slično.

Upitan je li ta odluka značila i priznanje novčane vrednosti njegovog rada, odgovorio je:

– Apsolutno. Naleteo sam na najsrećniji posao na svetu jer sam bio plaćen bogatstvo za nešto što bih radio i besplatno.

Fanovi su baš ljuti… Ulaznice za turneju Brusa Springstina koštaju i do 5.000 dolara

Muzičar je priznao da nije siguran koliko će još dugo moći da nastavi da izvodi svoje poznate duge nastupe, koji traju i do pet sati, ali da još uvek ima mnogo muzičkih opcija.

– Mislim, ako dođem do tačke da sam onesposobljen ili nešto… Ali do tada, mislim, pogledajte Džonija keša, Pitera Zigera… – rekao je.

– Ne mogu da zamislim penziju, ne – kratko je dodao.

Forbes objavio listu najplaćenijih u industriji zabave… Piter Džekson se odvalio od love, Brus Springstin “tek”drugi, a Tejlor Svift na 25.

Springstin, poznat i pod svojim kultnim nadimkom The Boss, jedan je od najuspešnijih i najcenjenijih rock muzičara svih vremena, rođen je i odrastao u Nju Džesiju, a 1999. godine primljen je u Rock & Roll Hall of Fame.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime