Nik Kejv o Kanje Vestu: On je naveći umetnik generacije, zarobljen u najgorem aspektu svog karaktera..

0
403
Nik Kejv (Exit 2022)/ Photo: AleX

Nik Kejv potvrdio da planira da počne da piše novi album krajem ove godine.

Posle leta punog festivalskih nastupa i izdavanja njegove nove knjige “Faith, Hope and Carnage”, Kejv i njegov česti saradnik Voren Elis sledećeg meseca će se uputiti kući u Australiju na turneju koja se završava 17.decembra u Sidneju.

Nik Kejv u intervjuu za NY Times progovorio o gubitku sinova: Ljudi me pitaju, kako možeš…

Na Q&A u londonskom Southbank Centeru sinoć s je novinarom Šonnom O’Haganom govorio o njihovoj novoj knjizi u sklopu Londonskog književnog festivala, a Kejv je i potvrdio da će posle završetka turneje početi da piše novi album.

– Ne skupljam ideje, ne zapisujem stvari, niti smišljam cool naslov ili šta već. Ne radim te stvari. Samo dogovorim datum, sednem i počnem da pišem ploču – rekao je Kejv i dodao: – Prvo sedenje dolazi iz potpunog nedostatka ideja, a svaki red koji napišem kao da potvrđuje činjenicu da nisam baš dobar u onome što radim. To je vrlo spor proces jednostavnog skupljanja redova i stavljanja jednog pored drugog… to je mikro-upravljanje rečima da bi se nešto pokrenulo i onda to samo raste. Početna stvar nije baš lepa. Voleo bih da nije tako.

Nik Kejv otkrio: Za mene je muzika posao, inspiracija ne dolazi sama od sebe – moraš da sedneš i radiš…

– Pročitao sam da je Nil Jang napisao celu “Everybody Knows This Is Nowhere” u krevetu jednog dana kad je imao grip. Je li to istina? A ja kažem: ‘Jebi se, čoveče!’ – ionako mi se nikad nije sviđala ta ploča.

Adidas prekinuo saradnju sa Kanje Vestom zbog antisemitskih izjava

Kejv je raspravljao i o nedavnim antisemitskim komentarima Kanje Vesta, nazivajući ih “duboko razočaravajućim” i “sramotnim”.

– Kanje je za mene, kontroverzno, najveći umetnik naše generacije. Volim njegovu muziku. “Yeezus” i ti gospel albumi, nikad ništa takvo nisam ranije čuo. Ali to da izvlači ove antisemitske gluposti, mislim da je to sramotno. Treba li ova osoba da se spusti s tako velikih visina do tako zamornih sranja koje smo toliko često slušali? To me duboko razočarava i neko vreme bi mi moglo biti teško da slušam njegove albume.

Kanje Vest/Photo: YouTzube printscreen

Kejv je takođe dodao:

– Konačno, više cenim rezultate i znam da ću s vremenom moći da pređem preko toga i osećam se slobodno da ponovo mogu da slušam Kanjeovu muziku. Da neće zauvek biti zarobljen u najgorem aspektu svog karaktera, a muzika koju stvara je putovanje daleko od njegovih najgorih osobina, kao što je sva naša muzika.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime