“U dimu“… Novi singl benda MAiKA

0
327
MAiKA
MAiKA/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Već poznat zvuk benda MAiKA ovog puta obogaćen je dozom senzualnosti. Oslanjajući se na zvuk tvrđih rifova i elektronike, novi singl “U dimu” istražuje ženstvenost i intimnost iz nešto drugačijeg ugla.

MAiKA stvara autentičan zvuk. Njihova muzika se oslanja na moderne ritmove, ženski pank vokal i ludu scensku energiju.

Kombinujući tradicionalnu balkansku muziku, trube i harmoniku, sa novim žanrovima (elektronika, alternativna dens muzika, indi pop, pank).

MAiKA/ Photo: AleX

– Sa novom pesmom donosimo svežu dozu senzualnosti i nove energije – kazao je Nikola Vukotić Džoni – Vokali Ive i Petre se odlično slažu u ovom žanru. Njihove boje glasova se, iako različite, stapaju se u celokupan zvuk benda. Težimo ka tome da se istražujemo balkanske melodije i blago psihodeličan i opojan zvuk vokala.

Iz muzičke i vizuelne perspektive Balkan je jedinstvena mešavina kontrasta: religija i tradicija u kombinaciji sa modernom tehnologijom, prirodne lepote sa mentalitetom, blato sa zlatom, ekstatična radost sa suzama, krvavi sukobi sa toplom ljudskošću i velikodušnošću.

Balkan je mesto preplitanja mnogih uticaja, stilova i kultura, što je glavna tema muzike MAiKA, balkanskog alternativnog dens-pank benda iz Srbije/Slovenije.

MAiKA/ Photo: AleX

–  Do srb/slo konekcije je došlo jako prosto, ja sam iz Slovenije ali sam studirala u Beogradu, tako da mi je Beograd postao drugi dom. Došla sam u bend Maika i od tada mi je dom autoput između Slovenije i Srbije – kazala je Petra.

“U dimu” je jedan od singlova koji otkriva atmosferu i zvuk novog albuma koji očekujemo u toku sledeće godine.

– Novi album biće prikaz novih energija i jačeg zvuka. Igramo se sa svim temama i zvukovima. Spajamo šta se inače ne spaja i to je nešto što nas najviše inspiriše – završava Iva.

Premijera spotaje večeras u 19:00 časova, a do tada možete da poslušate singl u nastavku…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime