Ljudsko srce kaže: Ovo je najstrašniji film ikada snimljen

0
275
Horor/Photo: pixabay

Iako se odabir najstrašnijeg horora ne čini kao lak zadatak, naučnici su sigurni da su pronašli način da utvrde koji je najstrašniji film ikada snimljen.

Reč je o hororu “Host”, britanskog reditelja Roba Savidža, koji je nastao tokom pandemije kovida 19 i sniman je putem Zoom video-poziva. Prati priču o grupi od šest prijatelja koji učestvuju u virtuelnoj seansi. Iako u početku ne očekuju mnogo od svog paranormalnog okupljanja, ubrzo shvataju da su potcenili zlog duha.

Snima se nova verzija kultnog srpskog horora “Leptirica”…  Priča se dešava u Beogradu i biće još strašnija od originala

“Šest prijatelja unajmilo je medija da održi seansu putem Zooma tokom karantina, ali su dobili mnogo više nego što su očekivali jer stvari brzo krenu po zlu. Kad zao duh počne da napada njihove domove, počinju da shvataju da možda neće preživeti noć”, glasi službeni sinopsis filma, za koji Projekt Science of Scare tvrdi da je najstrašniji.

Kad ti Stiven King pohvali film, znaš da se napravio moćan horor…

Projekat Science of Scare kompanije Broadband Choices poslednjih nekoliko godina je merio najstrašnije filmove na osnovu – otkucaja srca. Kako bi otkrili najstrašniji film, istraživači su napravili spisak horor filmova pre nego što su zamolili 250 dobrovoljaca da ih pogledaju na projekciji.

Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije svakog filma odvijaju se nekoliko nedelja, tako da nema opasnosti od umora među učesnicima. “Host” je proglašen najstrašnijim drugu godinu zaredom povećavši broj otkucaja srca u proseku za 24 otkucaja u minutu.

Pojavila se nova lista najboljih horora svih vremena… Pobednik prošle sad nije ni u Top 10

– Uprkos tome što je snimljen za samo 12 nedelja i u potpunosti putem Zoom video-konferencije, “Host” je prestravio našu publiku u svojih kratkih 56 minuta povećavši broj otkucaja srca u proseku za 24 otkucaja u minutu, što nas je navelo da izjavimo da je “Host” naučno najstrašniji film ikad snimljen – objašnjava Broadband Choices.

Slede ga “Sinister”, koji se nalazi na drugom mestu, “Insidious” na trećem, “The Conjuring” na četvrtom mestu i “Hereditary” na petom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime