Niko nikad nije mogao da otpeva “Na morskome plavom žalu” kao Saša Zurovac…

0
336
Saša Zurovac/Photo: Screenshot

“Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, plavušu sam bajnu snio, o kako sam sretan bio…”, pevao je Saša Zurovac na početku filma “Sjećaš li se Dolly Bell”, Emira Kusturice.

Saša Zurovac je preminuo u subotu 8. oktobra 2016. u 69. godini života. Čovek koji je otpjevao jednu od najomiljenijih pesama ikada snimljenih i koju niko nije mogao da otpeva tako iskreno kao on. Posle njega su je pevali mnogi – Jura Stublić, Bajaga, Riblja Čorba, Kraljevi ulice, ali niko ni blizu kao on.

ON SE SEĆA DOLI BEL… SRĐAN POPOV OBJAVIO OBRADU NUMERE “NA MORSKOME PLAVOM ŽALU”

Život se okrutno poigrao sa Sašom. Posle “Dolly Bell” imao je vrlo malu ulogu u drugom Kustinom filmu “Otac na službenom putu”, i nešto veću u “Životu radnika” Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao.

Očigledno nije mogao da izdrži opšte ludilo koje je krenulo, pa je pobegao u sopstveno. Godinama se vukao po Zavodima za zbrinjavanje mentalno obolelih osoba u Pazariću, u Fojnici i u Bakovićima.

Kada su ga u jednom od njih 2002. posetili novinari, Saša nije želeo ni da se fotografiše, ni da priča s njima, tek što su se samo rukovali, a on je otišao u šetnju… Pedagog je samo rekao: “Pustite ga, danas nije dobre volje”.

Podsetimo se kako je Saša iz duše pevao “Na morskome plavom žalu…”:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime