Momento Mori… Depeche Mode najavili novi album i svetsku turneju

0
36
Depeche Mode/ Photo: Anton Corbijn (promo, Menart)

Martin Gore i Dave Gahan, preostali članovi grupe Depeche Mode su posle preranog odlaska trećeg člana Endija Flečera, najavili novi albuma i svetsku turneju koja će početi narednog marta.

Naslov novog albuma, “Memento Mori” nema direktne veze sa smrću Endija Flečera:
– Počeli smo da radimo na novom albumu na početku pandemije i teme pesama su pre svega inspirisane tim događajima, a nakon što je Fleč preminuo, odlučili smo da nastavimo dalje, jer znamo da bi i on to želeo, a time nam je ovaj album dobio i dodatno na značaju – izjavio je Martin Gor.

FOTOGRAFIJA KOJA JE POGODILA FANOVE DEPECHE MODE… ŽIVOT IDE DALJE…

– Fleč bi voleo ovaj album – izjavio je Dejv Gahan i dodao – Radujemo se što ćemo ga uskoro podeliti sa fanovima, ne mogu da sačekam da sviramo nove pesme na našoj budućoj turneji.

Depeche Mode, poster Memento Mori Tour

“Memento Mori” će biti 15. studijski album benda, a Dejv i Martin kažu da su sve pesme već snimljenen i da su u procesu miksa i produkcije.

Memento Mori turneja, njihova prva u proteklih 5 godina, biće prilika da se poseban deo svakog nastupa posveti preminulom Flečeru i da mu odaju počast izvodeći njegove omiljene pesme.

Turneja će početi 23. marta u Severnoj Americi, ograničenim brojem koncerata u Njujorku (Madison Square Garden), Čikagu (United Center), Los Anđelesu (Kia Forum) i Torontu (Scotiabank Arena), a nastaviće se velikim letnjim stadionskim koncertima po Evropi – u Parizu (Stade de France), Berlinu (Olympic Stadium), Milanu (San Siro), Londonu (Twickenham Stadium)… 

U Srbiju neće doći, a nama najbliži koncerti zakazani su u Zagrebu i Budimpešti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime