Drugi Rockam Dorćol festival 7. i 8. oktobra u Dorcol Platzu

0
39
Photo: Promo

Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu globalnom pandemijom.

Godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni festival koji će se održati u saradnji sa Rock Village festivalom u Dorćol Platzu 7. i 8. oktobra.

Nastupiće bendovi: 
Petak, 7. oktobar – M.O.R.T (Hrvatska), Vrpca (Crna Gora) i Sharks, Snakes & Planes
Subota 8. oktobar – Nikola Vranjković i Smena 8.

M.O.R.T./ Photo: Jakov Prkić

M.O.R.T. skoro tri godine nisu nastupali pred domaćom publikom, pa se njihova svirka 7. oktobra smatra pravom poslasticom festivala.

Beskompromisni punk-blues bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa zavodi publiku širom regiona deceniju unazad. Energija i bezrezervno davanje stoje u svakom njihovom potpisu. A energije se nakupilo, jer su se jednako uželeli i oni beogradske publike, a i ovdašnji fanovi njihovih neponovljivih koncerata.

Vrpca/ Photo: youtube.com printscreen

Prve večeri nastupiće i Sharks, Snakes & Planes, kao idejni tvorci i domaćini festivala, a na njihov poziv i grupa Vrpca.

Ovaj podgorički alt-rock bend  obeležava 10 godina postojanja, pa će slavljenički nastup imati i u srcu Dorćola.  Kroz angažovan tekst, muzika benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gde je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom.

Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada.

Nikola Vranjković (Arsenal Fest 2021)/ Photo: AleX

Zvuči skoro neverovatno činjenica da u Beogradu postoji koncertni prostor u kojem Nikola Vranjković nije nastupao. Ali postoji – baš Dorćol Platz.

Druge večeri Rockam Dorćol 2 festivala, 8. oktobra, prisutni će magiju njegovog koncerta doživeti i u ovom ambijentu.

Kao svog gosta dovodi kantautora koji se potpisuje kao Smena 8, a koji će prilagoditi atmosferu novoj ekploziji zvuka koju Vranjković priprema sa svojom mnogobrojnom ekipom.

Ulaznica za petak (7. oktobar), košta 1.000 dinara, za subotu (8. oktobar) 1.300 dinara, a komplet ulaznica za oba dana  – 2.000 dinara. Mogu da se nabave na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i online, na tickets.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime