Posle pobede u Padovi The Screaming Wheels kreću na evropsku turneju

0
58
The Screaming Wheels/ Photo: Aida Premilovac Zaklan

Alternativna bluz rok četvorka iz Istre pobedila je na Ruvido Sound Contestu 2022 u Italiji u konkurenciji oko stotinjak bendova i osvojila snimanje albuma u studiju u Padovi.

– Jako smo sretni, što smo pobjedili jer konkurencija je bila izvrsna a mi smo bili jedini bend, koji nije iz Italije – kaže Denis Makin, jedan od gitarista i frontmena The Screaming Wheelsa i dodaje, da upravo rade na pesmama za drugi album i da je ova nagrada stigla u savršenom trenutku.

“ISTRAMENTAL” ALTERNATIVNE BLUZ-ROK POSTAVE IZ NOVIGRADA… THE SCREAMING WHEELS OBJAVILI DEBI ALBUM

Posle odličnog koncertnog proleća i leta, obišli su Hrvatsku, Srbiju, BiH, Sloveniju i Crnu Goru, nastupili u Kopenhagenu, The Screaming Wheels svirkom u nemačkom Firtu kreću sa evropskom turnejom.

– Prvi put ćemo publici u Nemačkoj i Poljskoj predstaviti naš prvi album Istramental, koji ima odlične recenzije i reakciju publike – kaže četvorka, koju pored Denisa Makina čine gitarista i vokalista Leo Anđelković, basistkinja Slavica Tucakov i bubnjar Erle Đurđević. Evropska turneja završava velikom promocijom prvog albuma u zagrebačkom kultnom klubu Hard Place 15. oktobra.

The Screaming Wheels/ Photo: youtube.com printscreem

Grupa je osnovana 2018. godine uoči učestvovanja na takmičenju Croatia Blues Challenge gde su pobedili u kategoriji Solo/Duo i predstavljali Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memfisu.

Publika i kritika prozvala ih je “hrvatskom blues rock senzacijom” i kad su se vratili iz Amerike počeli su sa radom na prvom albumu. Snimali su u Soundstation studiju u Zagrebu i kinodvorani u Novigradu. Posle toga vratili su se u SAD, ovaj put u Njujork, gde su prisustvovalu miksaovanju albuma, koji su producirali Leo i Denis i zajedno uticali na njujorški underground surovi zvuk, koji se odražava na albumu.

– Cijele priče ne bi bilo bez našeg dobrog prijatelja Vladimira Brajana, koji nas je zapravo nagovorio, da napravimo ovaj bend a on je isto glavni krivac za zvuk, pošto je “elektrizirao” akustičnu gitaru na kojoj još dan danas sviram uživo – dodaje Leo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime