Rolling Stone objavio listu 100 najboljih televizijskih serija ikada… Sve je u – porodici

0
82
Gledanje televizije/Photo: Unsplash

Rolling Stone je svoju prvu listu najboljih serija objavio 2016. godine, ali s obzirom na to da nijedna takva lista ne može biti konačna, sada su objavili njeno dopunjeno izdanje. Kao i prethodnog puta, lista se zasniva na glasanju glumaca, producenata, kritičara i drugih osoba iz televizijske industrije.

OVO SU NAJUTICAJNIJE TV SERIJE SVIH VREMENA: “IGRA PRESTOLA” NIJE NI PRVA NI DRUGA…

Na prvom mestu se, kao i 2016. godine, našla legendarna HBO serija “Porodica Soprano”. Serija se prikazivala od 1999. do 2007. godine, a njen tvorac Dejvid Čejs stvorio je delo koje je promenilo lice televizije, ovekovečivši lik besmrtnog američkog antijunaka u mafijaškom šefu Toniju Sopranu (Džejms Gandolfini).

“Dok doktorka Melfi (Lorejn Brako) pomaže Toniju da bolje razume sebe i svoje odnose sa suprugom Karmelom (Idi Falko), majkom Livijom (Nensi Marčand), nećakom Kristoferom (Majkl Imperioli) i opasnim idiotima u njegovoj ekipi, Čejsov neumoljivi mračni prikaz Amerike na početku veka promenio je svako pisano i nepisano pravilo kojim se TV pripovedanje rukovodilo još od dana “Gunsmokea”. Jednostavnost i držanje publike za ruku više nisu bili deo toga, a naracija i moralna složenost postali su pokretač serije, sve do nezaboravnog završetka”, napisao je Rolling Stone u obrazloženju.

Na drugom mestu nalazi se još jedna legendarna televizijska porodica – “Simpsonovi”, koji se prikazuju već 33 godine, što ih čini najdugovječnijom televizijskom komedijom u istoriji. Treće mesto zauzeo je “Breaking Bad”, priča o srednjoškolskom profesoru hemije Volteru Vajtu, koji postaje gospodar carstva kristal meta.

Iza njih slede “Wire”, “Fleabag”, “Seinfeld”, “Mad Men”, “Kafić Uzdravlje”, “Atlanta”, a najboljih deset zaokružuje “The Mary Tyler Moore Show”. Kompletnu listu pogledajte na OVOM LINKU.

Izvor: index.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime