Home»Life Story»Glumac iz serije “Riverdale” osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva majke… Kaže da je hteo da joj “učini uslugu”

Glumac iz serije “Riverdale” osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva majke… Kaže da je hteo da joj “učini uslugu”

4
Shares
Pinterest Google+
Rajan Granthem/Photo: Riverdale promo

Rajan Granthem, zvezda serije “Riverdale” osuđena je u utorak na Vrhovnom sudu Britanske Kolumbije u Vankuveru na doživotnu kaznu zatvora, a pravo na uslovni otpust imaće tek za 14 godina, navodi CBC.

Rajan Granthem dobio je kaznu koja je bila očekivana budući da je priznao krivicu za ubistvo drugog stepena, što u Kanadi automatski podrazumeva doživotnu kaznu.

Tužioci su na saslušanju u junu rekli da je Granthem 31. marta 2020. upucao svoju 64-godišnju majku Barbaru Vejt u potiljak dok je svirala klavir. Sud je navodno saznao da je Granthem uvežbavao ubistvo i snimao video-zapise tokom postupka, uključujući i onaj u kojem je priznao zločin i pokazao telo svoje majke.

NEKADAŠNJI VLASNIK NAJČUVENIJEG NOĆNOG KLUBA “STUDIO 54” IZVRŠIO ASISTIRANO SAMOUBISTVO

Granthem je takođe navodno napunio svoj automobil sledećeg dana s tri pištolja, desetak Molotovljevih koktela, potrepštinama za kampovanje i uputstvima za dolazak do kuće kanadskog premijera Džastina Trudoa s namerom da ga ubije. Međutim, umesto toga predao se policiji u Vankuveru.

Psihijatri tvrde da je prolazio kroz intenzivno razdoblje kliničke depresije

GLUMICA IZ SERIJE “MELROSE PLACE” OSUĐENA ZA UBISTVO… BIĆE U ĆELIJI JOŠ NAJMANJE ŠEST GODINA

CBC izveštava da je sutkinja Katlin Ker prilikom izricanja presude ove nedelje ocenila “spasonosnom milošću” to što je Granthem odlučio da neće krenuti na ubilački pohod. Takođe je primetila “potresne” rezultate zločina, što je vidljivo iz izjava glumčeve sestre o uticaju na žrtve.

Prema izveštaju CBC u junu, psihijatrijski izveštaji pokazuju da je Granthem pre ubistva prolazio kroz “intenzivno razdoblje kliničke depresije”, s “nagonima da počini nasilje i ubije se”. Granthem je navodno odlučio da ubije svoju majku, koja se u to vreme borila s rakom, “kako bi je poštedeo toga da vidi nasilje koje je nameravao da počini”.

Ker je u utorak rekla da glumčeve mentalne probleme smatra olakšavajućom okolnošću u ubistvu. Takođe je napomenula da Granthem trenutno prima psihijatrijsku pomoć u zatvoru.

Previous post

Galija i Belgrade Soul Sextet za vikend u Kapetan Mišinom zdanju

Next post

Stivi Niks obradila legendarnu protestnu pesmu benda Buffalo Springfield

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.