Džez za Dž… Filip Sokač Kvintet 24. septembra u Domu omladine Beograda

0
169
Oglasi
Filip Sokač/ Photo: Duško Vukić

U subotu 24. septembra, u okviru serijala Džez za DŽ nastupiće još jedan mladi talenat domaće scene: saksofonista Filip Sokač, sa svojim kvintetom.

U bendu su: Lazar Šarenac (truba), Minja Mijušković (klavir), Milija Paunović (kontrabas) i Časlav Šehović (bubnjevi).

Program koji će svirati biće omaž hard-bap eri, pravcu džez muzike nastalom sredinom 50-ih godina 20. veka, koji se razvijao pod uticajem ritam i bluz, gospel i bluz muzike, posebno primetnim u sviranju saksofona i klavira.

Filip Sokač je student je druge godine Odseka za džez i popularnu muziku, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Luke Ignjatovića. Već ima značajno muzičko iskustvo, koje je izgradio nastupajući na brojnim renomiranim džez festivalima, kao i kroz saradnju sa eminentnim muzičarima domaće i svetske džez scene.

Photo: Promo

U okviru koncertnog serijala Džez za DŽ nastupiće sa kvintetom koji čine mladi i perspektivni umetnici, takođe studenti FMU i učenici muzičke škole Stanković, koju je i Filip pohađao, u klasi profesora Nenada Petrovića.

Za kontrabasom je Milija Paunović, a solista na trubi je Lazar Šarenac (klasa prof. Novaka Mijovića). Časlav Šehović je za bubnjevima (klasa prof. Herberta Pirkera, akademija u Lincu), dok je najmlađi član ovog kvinteta Minja Mijušković za klavirom (klasa prof. Aleksandra Grujića, MŠ Stanković).

Kvintet Filipa Sokača odabrao je kao pravac svog rada hard-bap i ovom prilikom sviraće poznate standarde velikana te ere, kao što su: Wayne Shorter, Freddie Hubbard, Benny Golson, Art Blakey…

Ovaj pravac u džezu karakterišu jak ritam, emocija, uticaji bluza i melodične teme, što je i bio glavni motiv za ovu grupu mladih muzičara da svou muziku posvete hard-bap zvuku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime