Home»Kultura»TAKT fest od 23. do 25. septembra, u Novom Sadu desetine izvođača iz 30 zemalja

TAKT fest od 23. do 25. septembra, u Novom Sadu desetine izvođača iz 30 zemalja

5
Shares
Pinterest Google+
TAKT fest

TAKT fest (tradicionalno akustično kompozitorsko takmičenje) ove godine biće održan od 23. do 25. septembra na dve lokacije u Novom Sadu: Indeksova Tribina, Jirečekova bb i u Omladinskom centru OPENS, Bulevar despota Stefana 5

Većina programa, svi koncerti i nastupi, kao i filmsko takmičenje održavaju se na Indeksovoj Tribini, dok će posetioci u nekim govornim programima, poput konferencija i promocija knjiga moći da uživaju u OPENS-u.

TAKT fest

Kako kažu organizatori, gestival ima četiri segmenta:

 – Predprogram gde smo radili na sređivanju obale Dunava zajedno sa našim sugrađanima već traje, a showcasing počinje već 22. septembra sa promocijom zbirke pesama Poetarijum, ali i prezentacijom radionica koje smo imali na Dunavu (slobodno crtanje, vez, heklanje, poezija). Ovih dana obratite pažnju na Bećarac, imaće novina 🙂

 – Muzički program donosi mnoge koncerte: E-play, Lagana Sreda, Izgubizmo, Echo Spiritus, Grizete, Happy Hippy, The Tall Chinese, nastup “Healing Together” gde će se predstaviti bendovi i izvođači iz Srbije, BiH i Kosova. Tradicionalno, TAKT donosi i nastupe izvođača iz Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke, Slovenije.

– Filmski program donosi filmove u četiri kategorije: kratki dokumentarni film, dugi dokumentarni film, neverbalni film i muzički video. Autori filmova dolaze iz cele Evrope i sveta: USA, Nemačka, Bahrain, Brazil.TAKT FILM FEST finale nas očekuje u nedelju.

 – Govorni program donosi tribine (izdvajamo tribinu pod nazivom Media & Art in service of reconciliation), okrugle stolove (o muzičkoj produkciji i položaju umetnika), predstavljanje projekata, promocije knjiga.

A ove godine imamo i izložbu čiji su autori mladi sa Kosova, Srbije i iz BiH, a koja prestavlja njihove doživljaje i emocije o narativima u regionu.

U svakom slučaju, publiku tokom tri dana programa očekuje desetine izvođača iz više od30 zemalja. Ceo program možete da pronađete na www.taktfest.org.

Svi sadržaji na festivalu su besplatni, i svi su u skladu sa vrednostima interkulturalizma, izgradnje mira, promocije kreativnosti i autorskog rada.

TAKT fest

TAKT fest je multimedijalni, interkulturalni festival koji se organizuje 11. put zaredom u Novom Sadu. Počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postali smo internacionalni i prepoznatljivi po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva. Naši takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom višednevnog festivala: filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

Organizator TAKT festa je Asocijacija Kulturanova

Previous post

Multietnička Atrakcija donosi zvuke heavy truck rokenrola u niški AKC Fuzz

Next post

Edi Marfi ušao u produkciju četvrtog nastavka "Policajca s Beverly Hillsa"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.