Home»Muzika»Spremite se za vatromet ritma… Drum Dum Fest 1. oktobra u Leskovcu

Spremite se za vatromet ritma… Drum Dum Fest 1. oktobra u Leskovcu

6
Shares
Pinterest Google+
Drum Dum Fest/ Photo: Promo

Prvi bubnjarski festival na Balkanu, Drum Dum Fest, zakoračio je u novu deceniju postojanja i jedanaseti put svojim sugrađanima i ljubiteljima ritma i dobre muzike otvara svoja vrata.

Leskovčani, kao i svi prijatelji iz drugih gradova koji dođu na jedanaesti DDF, moći će da se druže sa majstorima ritma i uživaju u njihovoj virtuoznosti.

Ove godine druženje je zakazano za prvi dan oktobra a počeće u podne tradicionalnim defileom bubnjara kroz gradski trg do Narodnog pozorišta, na čijoj sceni će biti održan ovogodišnji program.

Za 13:00 časova zakazana je majstorska radionica na kojoj će svi koji žele da prošire svoja znanja o sviranju na najstarijem instrumentu imati priliku da se druže sa mladim bubnjarom Đorđem Hartlom (koga se publika DDF-a seća kao prvog pobednika DDF Teensa, kao i po sjajnim nastupima sa bendom na četvrtom, i sa niškim Big Bendom na devetom festivalu) i njegovim bendom Coffee shop kollektiv i sve to uz podršku legendarnog bubnjara grupe Kerber – Josipa Hartla.

Večernji deo programa otvoriće u 19:00 časova, tradicionalno, nastup najmlađih bubnjara, kroz program DDF Kids.

Posle toga nastupa čuveni leskovački dvojac. Dva brata na DDF sceni zajedno prvi put posle 11 godina – Igor i Peđa Velikov festivalskoj publici obećavaju potpuno uživanje u čistom ritmu koncerta na dva bubnja.

Organizatori festivala (UG Muzička komunikacija), odlučili su pre dve godine da započnu još jednu tradiciju – da svake godine dodeljuje “Nagradu za životno delo” najboljim bubnjarima, koji su obeležili muziku ovih prostora, za izuzetan doprinos razvoju muzičke umetnosti i promociji bubnjeva i njihovog značaja u svetu muzike.

Pošto su pandemijske okolnosti održavanje desetog festivala odložile na godinu dana, DDF je prošle godine ovu nagradu dodelio velikom muzičaru i umetniku Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.

Ove godine nagrada odlazi u ruke još jednoj bubnjarskoj legendi, Slobodanu Stojanoviću – Kepi, bubnjaru grupe SMAK, muzičaru čije je umeće sviranja bubnjeva obeležilo jednu epohu rokenrola u tadašnoj Jugoslaviji jednako kao što je njegov prijatelj iz benda, Radomir Mihajlović – Točak, to učinio na gitari.

Pošto gospodin Stojanović nije bio u mogućnosti da dođe, ekipa DDF-a je otputovala za Kragujevac i uručila mu nagradu, a publici će biti prikazan snimak uručenja kao i kratak razgovor sa njim.

Za vrhunac večeri jedanaestog DDF-a publici će se predstaviti Vasil Hadžimanov bend, sa Viktorom Filipovskim na bubnjevima i Bojanom Ivkovićem na perkusijama.

Što se Vasila Hadžimanova i Branka Trijića tiče, oni su stari znanci i ljubimci publike bubnjarskog festivala jer su se mnogo puta sa njima družili kroz Trio Sveti Marka Đorđevića.

Viktor Filipovski je leskovačkoj publici poznat još od petog DDF-a, kada je nastupio sa svojim kolegama sa skopske Džez akademije Univerziteta Goce Delčev, gde je sada i profesor.

I na sve ovo dodati da je na bass gitari Miroslav Tovirac i jasno je da će i ovaj, jedanaesti po redu Drum Dum Fest, publika dugo pamtiti po vrhunskom uživanju u muzici, kao i uvek do sada.

Zato, subota, 1. oktobar, Narodno pozorište Leskovac… Dobro došli na još jedno druženje i spremite se za vatromet ritma.

Previous post

Ciljajući u tebe, video sam se, ali ovaj put je bilo prekasno... Kad vajar Bred Pit sretne "keramičara" Nika Kejva

Next post

Vatra stiže u novosadsku Gerilu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.