Ciljajući u tebe, video sam se, ali ovaj put je bilo prekasno… Kad vajar Bred Pit sretne “keramičara” Nika Kejva

0
159
Oglasi
Izložba Breda Pita u Finskoj/Photo: screenshot

Bred Pit se prošlog vikenda predstavio u Finskoj u ulozi vajara i izložio devet skulptura u umetničkom muzeju Sara Hildén u Tampereu.

Njegova dela su postavljena u okviru veće izložbe britanskog umetnika Tomasa Hausegoa, a deo čine i serije od keramike čiji je autor australijski pevač Nik Kejv.

– Za Nika i mene ovo je prvi ulazak u novi svet – izjavio je 58-godišnji glumac za finske medije na otvaranju izložbe.

– Po meni, radi se o samorefleksiji. O tome gde sam pogrešio u svojim vezama, gde sam radio pogrešne korake, gde sam saučesnik – izjavio je Pit. – Za mene, to je rođeno iz vlasništva nad onim što nazivam radikalnom revizijom sebe, postajem stvarno brutalno iskren prema sebi i uzimam u obzir one koje sam možda povredio, trenutke u kojima sam pogrešio.

BRED PIT OBOŽAVA RADIOHEAD, ALI ZA JEDAN BEND KAŽE DA JE – NAJBOLJI SVIH VREMENA…

Pitove skulpture sastoje se od oblikovane gipsane ploče pod naslovom “Samonaneta rana od vatrenog oružja u kući”, koja je izrađena od prikupljenih metaka kristalizovanih u platinastom silicijumu. Manji Pitovi komadi uključuju “Svećnjake za voljene”, za koje je umetnik rekao da su “napravljeni u vreme pandemije”. Još jedno umetničko delo je naslovljeno “Ciljajući u tebe, video sam se, ali ovaj put je bilo prekasno” – u pitanju je bronzana kutija sa rukama, stopalima i licima.

PONOVO ŽIVI STUDIO U KOME SU SNIMALI PINK FLOYD, THE CURE, AC/DC, RAMMSTEIN… “KRIV” JE – BRED PIT

Pitova poseta Finskoj nije bila najavljena, kao ni da će njegovi radovi biti u postavci muzeja. Ovo je prvi put da je američki glumac, inače samouki umetnik, izložio svoja dela javnosti.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime