Home»Muzika»The Brand New Heavies 20. i 21. oktobra u Beogradu

The Brand New Heavies 20. i 21. oktobra u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
The Brand New Heavies

Poznati britanski džez fanki sastav The Brand New Heavies održaće dva koncerta zaredom 20. i 21. oktobra u beogradskom klubu BitefArtCafe, u okviru koncertnog serijala Musicology Sessions.

Autentična grupa sa mešavinom srodnih žanrova – jazzfunk/soul/R’n’B zapravo su pioniri londonske Acid jazz scene, a svoju veliku ljubav prema “fank gruvu” iz ’70-tih godina, uspeli su da transformišu u veoma sofisticirani zvuk na granici puteva klasičnog soula, u eri dominacije hip-hopa.

Osnivači benda Jan Kinkejd i Sajmon Bartolomeo, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama na svetskim top 40 listama, a prodali su više od 2,5 miliona primeraka svojih albuma.

Bend je nastao 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu, a ubrzo je sastav dobio i duvačku sekciju, kao i pevačice. Glavni trio benda danas čine – Sajmon Bartholomeo, Endru Levi i Anđela Riči, dok je Jan Kinkejd napustio priču 2015. godine posle tri decenije u grupi.

Naziv muzičkog sastava prvobitno je bio Brothers International, ali onda su pri potpisivanju ugovora za izdavanje prvog albuma promenili ime, inspirisani pločom kralja fanki muzike Džejmsa Brauna – “Minister of New Super Heavy Funk”. Bend za sobom ima 11 studijskih albuma.

 

Previous post

Sassja "Tišinom“ prekinula tišinu

Next post

"Razloga nemam, al' opet sam spreman"... Izložba Predraga Terzića u galeriji Kolarčeve zadužbine

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.