Home»Muzika»Od klasike do Holivuda … Gudacki orkestar Makris 21. septembra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

Od klasike do Holivuda … Gudacki orkestar Makris 21. septembra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

5
Shares
Pinterest Google+
Orkestar Makris/ Photo: Promo

Internacionalni gudački orkestar Makris u sredu, 21. septembra nastupiće sa repertoarom “Od klasike do Holivuda” u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u okviru Atrium Sessions koncertnog serijala.

Dirigent će biti Predrag Gosta, a solisti: Tamara Rađenović (sopran) i Nikola Mijajlović (truba).

Na repoertoaru će biti dela čuvenih kompozitora, među kojima su: Albinoni, Šubert, Maskanji, Pjacola, Bah… kao i poznate numere iz filmova: “Miriš žene”, “Misija”, “Za šaku dolara”, “Šindlerova lista” i mnogih drugih, uz vokalne hitove “O mio babbino caro”, “Ave Maria” , “Il bacio”,  “O sole mio”…

Orkestar Makris svoj prvi koncert u glavnom gradu održao je 31. januara 2015. godine, i od tada redovno nastupa u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima u orkuženju.

Okuplja prvenstveno mlađe talentovane muzičare, nosi ime američkog kompozitora grčkog porekla Andreasa Makrisa (1930–2005), a podržan je od fondacije “Makris” koja radi na očuvanju muzičke zaostavštine Andreasa i pomaže razvoj muzičkih talenata u svetu.

Predrag Gosta/ Photo: Pia Rabea Vornholt

 

Orkestar je od strane muzičkog časopisa “Muzika Klasika” dobio priznanje Orkestar godine za 2015, a umetnički direktor i dirigent orkestra je Predrag Gosta.

Solisti koji su nastupali sa orkestrom Makris do sada uključuju priznate umetnike kao što su Nataša Veljković, Marija Jelić, Mark Kopej, Evelin Berezovski, Mika Pavlović…

Pored svoje koncertne sezone, od 2019. godine orkestar je počeo da organizuje i međunarodno takmičenje za dirigente. Nastupao je i u Italiji na prestižnom festivalu Musica Riva u Riva del Gardi.

Ulaznice za ovaj koncert možete da nabavite onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima po ceni od 800 dinara.

Previous post

Novosadski POLYWHY objavio singl "PDR 4000" i najavio debi album

Next post

Uništen mural posvećen glumcu Bati Živojinoviću kod BDP-a...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.