Home»Muzika»Stiže strip u čast Olivije Njutn-Džon… priča o uspehu, slavi i borbi za život  

Stiže strip u čast Olivije Njutn-Džon… priča o uspehu, slavi i borbi za život  

4
Shares
Pinterest Google+
Olivija Njutn Džon/Photo: facebook@olivianewtonjohn

Strip koji slavi život Olivije Njutn-Džon, najpoznatije po glavnoj ulozi u mjuziklu “Briljantin” iz 1978. trebalo bi da bude objavljen 21. septembra, pet dana pre rođendana glumice i pevačice koja je nedavno preminula.

Njutn-Džon, inače britansko-australijskog porekla, preminula je 8. avgusta. Ove bi godine slavila 74. rođendan. Iza stripa njoj u čast, koji sadrži 36 stranica, stoji studio TidalWave Comics.

Njutn-Džon rođena je u Kembridžu u Engleskoj 1948. Osvojila je četiri Gremija i brojne druge nagrade, među kojima i American Music Awards. Najpoznatija je svakako po ulozi u Briljantinu, filmskoj adaptaciji istoimenog mjuzikla, u kojem joj je partner bio Džon Travolta.

OLIVIJA NJUTN-DŽON OTKRILA ZAŠTO ONA I DŽON TRAVOLTA NISU IGRALI U NASTAVKU “BRILJANTINA”

Kada je objavljen, “Briljantin” je bio veliki hit i film s najvećom zaradom među tadašnjim naslovima. Njuton-Džon i Travolta 2018. su zajedno proslavili 40. godišnjicu filma.

Iste godine Njutn-Džon objavila je da joj je treći put dijagnostikovan rak. Ubrzo je postala zagovornica medicinskog kanabisa.

ZBOGOM PAMETI… DOKONI DUŠEBRIŽNICI UTVRDILI DA JE “BRILJANTIN” SEKSISTIČKI FILM (?!)

Izdavač stripa o Oliviji Njutn-Džon, Daren Dejvis, rekao je da mu je bila čast da radi s glumicom na tom stripu pre njene smrti i tako ima priliku da dobije uvid u “njeno gledište i ekskluzivne informacije koje su korišćene u ovom izdanju”.

Strip uključuje i informacije o raku dojke, a deo prihoda od prodaje biće doniran udruženju ONJ, dobrotvornoj organizaciji koju je Njutn-Džon osnovala 2020. s ciljem finansiranja istraživanja koja se bave lečenjem raka biljnim receptima.

Previous post

Bred Pit obožava Radiohead, ali za jedan bend kaže da je - najbolji svih vremena...

Next post

Sve u šta sam verovala, bila je laž... Objavljen trejler za dokumentarac o Šinejd O’Konor "Nothing Compares"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.