Home»Kult»Kultni album Pink Floyda prvi put objavljen u “ispeglanom” izdanju

Kultni album Pink Floyda prvi put objavljen u “ispeglanom” izdanju

5
Shares
Pinterest Google+
Pink Floyd/Photo: promo

Kultni album Pink Floyda iz 1977.  prvi je put remiksovao Džejms Gatri, a od danas je dostupan na CD-u, LP-u, BRD-u kao i u digitalnom obliku.

“ANIMALS”, ALBUM KOJI JE PREDVIDEO SVE… PINK FLOYD SU JOŠ TADA ZNALI DA JE, U STVARI, REČ O PSIMA, SVINJAMA I OVCAMA

“Animals” je konceptualni album koji se fokusira na društveno-političke uslovee Britanije sredinom 1970-ih i bio je promena u odnosu na stil ranijeg rada benda. Album je razvijen od zbirke nepovezanih pesama u koncept koji opisuje očigledno socijalno i moralno propadanje društva, upoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja.

Pink Floyd, Animals remix

Uzimajući inspiraciju iz “Životinjske farme” Džordža Orvela, album prikazuje različite klase ljudi kao životinje – sa svinjama koje su na vrhu društvenog lanca, spuštajući se do ovaca kao bezumnog stada koje sledi ono što im se kaže, i psima kao gardi nadređenim šefovima koji se tove na novcu i moći koju imaju nad onim drugim. Iako je prošlo mnogo vremena od 1977., narativ albuma i danas odekuje jer naša društvena i ekonomska situacija i danas odražava situaciju tog vremena.

PINK FLOYD I ORVEL, GUNSI I SELINDŽER… OVIH 11 LEGENDARNIH ROK PESAMA INSPIRISANO JE ČUVENIM KNJIŽEVNIM DELIMA

Deseti studijski album Pink Floyda sniman je u njihovom londonskom studiju Britannia Row Studios tokom 1976. i početkom 1977., dok je za produkciju bio zaslužan sam bend. Koliko je uspešan album dovoljno govori činjenica da se popeo na drugo mesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i na treće mesto u SAD, kao i da se smatra jednim od najboljih izdanja koje je bend ikada isporučio. Album  su snimili Dejvid Gilmor, Nik Mejson, Rodžer Votes i Rlčard Rajt.

Previous post

Eminem o svojoj borbi s narkomanijom: Ne znam kako sam, dođavola, još živ...

Next post

Put od Christchurcha (NZ) do Idvora (SRB)... Grupa DOG Power objavila drugi album "Black Mamba"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.